Kryoembryotransfer po IVF

Kryoembryotransfer po IVF

Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Za jak dlouho po 1.IVF je možno jít na KET? Je kryoembryotransfer možný bez hormonální stimulace?
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Premium member  |  Praha
  • 596 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Obvykle doporučujeme mezi neúspěšným cyklem se stimulací a cyklem se zmrazenými embryi pauzu alespoň 1 měsíc.
Hormonální stimulaci užíváme při přípravě děložní sliznice pro kryotransfer jen výjimečně. Obvykle transferujeme v cyklu nativním s datací transferu dle ovulace nebo v cyklu s přípravou endometria pomocí hormonální substituce.
MUDr. Jan Šulc
Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý den pane doktore, děkuji za odpověď.
Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 675 odpovědí
  • 3 Likes
Běžně provádíme KET i v následujícím cyklu po stimulaci. Také doporučujeme trasfer v nativním nestimulovaném cyklu. Úspěšnost KETu je stejná, jako u čerstvých embryí.
Doporučujeme vždy transfer pouze jediného embrya.
prim MUDr Pavel Texl
Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý den pane doktore,
děkuji za odpověď. Myslela jsem, že se mi ET 21.4.2012 nevydařil, protože od 1.5. jsem začala špinit a následující den krvácet, klasická silná menstruace, TT negativní. V neděli 6.5. jsem si udělala další TT, již positivní, druhá čárka slabší. Dnes tj. 8.5. dle doporučení lékaře další TT, positivní. Myslíte, že mohu být těhotná? Děkuji.

Reakce na Salisek

Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 675 odpovědí
  • 3 Likes
Né že můžete, vy jste těhotná. Gratuluji a držím pěsti.
prim MUDr Pavel Texl

Reakce na Sanatorium Helios

Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý den pane doktore,
děkuji. Ještě mám jednu otázku. Včera odpoledne jsem měla velké bolesti břicha a večer jsem zakrvácela, i dnes ráno trochu, přitom menstruace mi skončila. Nyní bříško nebolí, občas zabolí levý vaječník. Těhotenský test je stále pozitivní. Začímám trochu panikařit, tak se raději ptám. Děkuji za Vaši ochotu.
Lucie

Reakce na Salisek

NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Premium member  |  Praha
  • 596 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Gravitesty jsou vysoce spolehlivé. Těhotná tedy prakticky jistě jste. Gratuluji a přeji, aby vše skončilo porodem zdravého plodu.
MUDr. Jan Šulc

Reakce na NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.

Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý večer pane doktore,
děkuji za odpověď. Jaký je prosím Váš názor na užívání kyseliny listové? Beru 1x tbl. denně Acidum folicum, kde je v 1tbl. 10 mg. Je toto množsví dostačující? Dále beru hořčík, nic víc. Na diskuzích jsme četla, že je dobrý Febion 800, ale na druhou stranu se nechci "umělými" vitamíny zazásobit nad míru.
Hezký večer,
Lucie

Reakce na Salisek

Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 675 odpovědí
  • 3 Likes
Dávka kyseliny listové je dostačující, doporučuji i měkterý z "multivitaminů pro těhotné". Vysoký obsach železa má chlorela.
Dr Texl

Reakce na Salisek

NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Premium member  |  Praha
  • 596 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Užívání kyseliny listové doporučuji. Osobně spíše preferuji některý ze speciálních multivitaminů pro těhotné s kyselinou listovou. Zátěže organismu se nemusíte obávat.
MUDr. Jan Šulc

Reakce na NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.

Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý den pane doktore,
tak velká radost dnešním dnem přešla ve smutek. První IVF s transferem 21.4. se nezdařilo ačkoliv jsem měla pozitivní test, dokonce i dnes. Takže mi vzali krev na HCG a ve čtvrtek znovu. Na ultrazvuku nebalo nic vidět. Takže se asi jednalo o potrat jak jsem menstruovala nebo potom zakrvácela.
Myslíte si, že je lepší počkat 2 měsíce a jít na kryoembryotransfer nebo si dát další cyklus IVF? Nechece se mi do sebe zase ládovat hormony a tak KET by asi byl lepší. Je dobré zažádat o imonologické testy? Když mi je v CARu nebudou chtít udělat mohu přejít jinam? Jsem z Prahy. Děkuji.

Reakce na Salisek

Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 675 odpovědí
  • 3 Likes
Vážená paní,
v první řadě vás prosím o napsání hodnot hCG z krve. Zajímá mně zda hodnoty klesaly nebo stoupaly. Na UTZ v prvních dnech pozitivity hCG nemusí být nic vidět.
Na dotaz jak pokračovat ? Určitě pokračujte KETem. Já považuji za možné rpovedení KETu každý měsíc bez nutnosti pauzy. Preferujeme přirozené cykly bez estrogenní podpory. Pokud se nic nepovede, pak se můžete léčit v jiném centru.
prim MUDr Pavel Texl

Reakce na Sanatorium Helios

Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý den pane doktore,
děkuji za odpověď. Krev na hcg mi brali včera a ještě jdu zítra ráno, hodnoty Vám ráda napíši. Na ultrazvuku jsem byla včera po 24 dnesch od embryotransferu.
Přeji pěkný den.
Lucie

Reakce na Salisek

NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Premium member  |  Praha
  • 596 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
24 dní po transferu by již mělo být v děloze něco vidět. Záleží ale opravdu na konkrétních hodnotách HCG a roli hraje každý den.
Každopádně, i kdyby se těhotenství dále nevyvíjelo, je dosažení pozitivního gravitestu dobrou zprávou. Znamená to, že Vaše vajíčko je oplodnitelné a vzniklé embryo je schopno se ve Vašem těle uchytit a alespoň nějaký čas se vyvíjet. Nepovedlo-li se nyní, je velká šance na úspěch příště.
Dále rozhodně doporučuji KET.
Imunologické vyšetření má dle mých zkušeností mizivý význam.
MUDr. Jan Šulc

Reakce na NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.

Salisek  |  návštěvník  |  Praha
  • 11 odpovědí
Dobrý den pane doktore,
navazuji na předchozí komunikaci. Bohužel, moje těhotenství bylo mimoděložní. Dne 15.5.2012 jsem měla HCG z krve 3004 jenotek, dne 17.4. již 5000. Doktor mě okamžitě poslal do nemocnice, kde jsem téhož dne podstoupila laparoskopickou operaci, zárodek byl v levém vejcovodu, který mi byl odstraněn. Četla jsem na diskuzích, že mimoděložnímu těhotenství se nedá nikterak předejít, ani když bych po embryotransferu měla stále nohy nahoru. Nyní přeháním, ale opravdu se obávám, aby se mi to po KETu neopakovalo. Jaký je Váš názor na KET po této operaci a kdy bych ho měla plánovat. Miminko si moc přeji, děkuji.

Reakce na Salisek

Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 675 odpovědí
  • 3 Likes
Vážená paní,
KET bych doporučil tak za dva měsíce. Déle odkládat transfer nemusíte. Riziko GEU je malé. Ale vaše zkušenost je jiná. Proto doporučuji a sami vždy provádíme transfer pod kontrolou UTZ a snažime se zavést embryo na střed dělohy.
Hodně štěstí DR texl
Doktor ve Vašem okolí