Zhoršený zrak po operacii prelex

Zhoršený zrak po operacii prelex

Josef372  |  návštěvník  |  Bratislava
  • 4 odpovědí
  • 2 Likes
Po operacii prelex zrak zhoršený už dva mesiace , nadej že sa to upravy už asi žiadna, čo bude so mnou neviem , ale vyzera to na invaliditu spôsobenú chamtivostou vidieť bez okuliarov.
Aluš  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 3 odpovědí
Rozumím Vám, také jsem se nechala ulovit na báječné vidění na všechny vzdálenosti. Vhodným kandidátem je totiž každý, kdo má zdravé oči, klinice přinese desetitisícové zisky a lékařům prémie. Nikdo Vás předem nevaruje, že vlastní čočka a brýlová korekce je dokonalejší než vidění přes mizerně fungující kus plastu, proč také, vždyť v té době jste ještě neměl zaplaceno, odradili by Vás. Pouze reklama, konkurence a byznys, kde jde o velké peníze. Zničí Vám zrak, život, psychiku a dostanou Vás, jako mne, na antidepresiva. Nevarovali mne, že při mé mírné vetchozrakosti operace není vhodná, protože mám předoperačně poměrně dobré zrakové funkce a budu stále porovnávat své původní fyziologické vidění, též že nejvíce nespokojení jsou ti, kteří dobře vidí do dálky a operace má smysl pouze pro slepé. Operací mi též nastartovali velké změny sklivce k horšímu, i když jsem je před zákrokem upozorňovala na sklivcové zákalky. Pokud by mi byl podán dostatek poctivých informací, nikdy bych operaci nepodstoupila. Vše svádějí na neuroadaptaci, ale ta funguje pouze u slepých, kteří si možná trochu polepší, nikoli u zdravých očí. Vidění je jiné, divné, nepřirozené, odporné, není to ono. Všechny, kteří chtějí mít plnohodnotné vidění, chci upozornit, aby zákrok nepodstupovali a na tyto metody rychle zapomněli. Proč oční lékaři a personál nosí brýle? Udělejme pacientům jen to, co bychom si nechali udělat sami, na očních centrech neplatí. Nyní funguji pouze s antidepresivy, chybu lékařky při nepečlivém vstupním pohovoru, nelze omluvit. Přečetla jsem kvantum příspěvků podobně postižených, přesto se stále objevují reklamy očních center, jak báječný bude svět po operaci bez brýlí. Nevěřte tomu. Podstupujte pouze, pokud je zákrok ze zdravotního hlediska nezbytně nutný. Zdravím Alena S., Třeboň
Maruska  |  návštěvník  |  Praha
  • 45 odpovědí
  • 53 Likes
Aluš, to asi nejde říct takhle globálně, ne? Já mám tři kamarádky, které byly na operaci a jsou moc spokojené a vidí krásně. Jedna už dokonce nenosí brýle několik let a do pár dnů byla úplně ok a staré brýle rozšlapala...zkoušela jste svůj problém nějak "reklamovat"?

Reakce na Maruska

Aluš  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 3 odpovědí
Maruško, zřejmě si nerozumíme. U Vašich kamarádek pravděpodobně máte na mysli leaserové operace se zachováním vlastní čočky, nýbrž já metodu PRELEX - výměnu lidské čočky za umělou. To jsou zcela odlišné zákroky. Pokud však vaše kamarádky podstoupily výměnu vlastní čočky, usuzuji, že měly šedý zákal nebo silnou vadu. Ano, potom jsou nadšené, protože nepoznaly lepší obraz, pouze rozmazaný a mozek pooperační stav vyhodnotí jako lepší vidění. Mé varování patří těm, kteří slušně vidí. Já měla 2,5 čtení, 1,25 dálka, což bylo do dálky téměř stoprocentní, s brýlemi jsem nechodila, neřídila. Potřebovala jsem pouze řešit blízko. Při osobních návštěvách různých lékařů /všichni měli brýle/ mi bylo řečeno, že by implantaci trifokální čočky nikdy nepodstoupili, že je lepší si nasadit brýle na čtení, i když je to obtěžující, protože touto čočkou se zničí dálka. Na trifokální nejsem typ člověka, tyto čočky jsou o kompromisu, že za získané pohodlí bez brýlí se musím smířit s jejich negativy. Dále, že nemám očekávat dokonalé vidění, to je jen reklama, že člověk bude vidět jako zamlada. Jsou lékaři, kteří nedoporučují zdravou čočku vyjmout, protože je lepší než umělá. Tento implantát není vhodný pro toho, kdo vyžaduje za každé okolnosti dokonalost, má vysoké nároky na vidění, na vidění v šeru a vidí dobře do dálky. Za vše může nepečlivý vstupní pohovor, doktor, se zatajením všech negativ a nežádoucích projevů, jen aby čočku prodali. Tato výměna nebyla pro mne. Pro takto mírné vady se tato čočka nehodí, protože mozek neustále pracuje se vzpomínkami na lepší předoperační obraz. Pokud je oční vada dobře korigovatelná brýlemi, nepodstupovat výměnu jen pro kosmetické odstranění brýlí. Implantovat pouze těm, kteří skutečně špatně vidí a brýle pro ně nejsou dostatečnou kompenzační pomůckou. Lituji, že jsem se nechala nalákat, již nikdy nebudu vidět jako před výměnou.
Stanislava  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
bohužel mám stejnou zkušenost. Měsíc po výměně nitrooční čočky za multifokální-trifokální. Neměla jsem šedý zákal, jen jsem chtěla dobře vidět na všechny vzdálenosti. Po operaci brýle na čtení, PC, noty apod. musím nosit nadále. Písmo rozmazané, když nasadím brýle je ostré. Za šera nepřečtu nic, nemohu řídit. Tzn. nějaké dioptrie po operaci zůstaly, prý to chce čas.
Je u Vás nějaký posun k lepšímu? Navrhli Vám např. laserovou korekci zbytkových dioptrií nebo nějaké jiné řešení. Děkuji za odpověď. Stáňa.
Stanislava  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
bohužel stejná zkušenost a podobný příběh, který zde popsala i paní Aluš. Je u Vás nějaký posun k lepšímu? Navrhli Vám nějaké řešení? Děkuji za odpověď. Stáňa.
Aluš  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 3 odpovědí
Děkuji, že se ztotožňujete s mými názory. Do zdravých očí se prostě nemá zasahovat, ale to Vám neřeknou. Tvrdí, že dioptrie nemám a je výborně zaimplantováno. Stejně vidění není dobré. Na čtení, PC, psaní a mou práci s čísly nedostačující.Používám +2D. Mobil přečtu díky tomu, že je podsvícený a v maximálním kontrastu, dobře, vařím i běžné činnosti vykonávám bez brýlí, i když obraz je jiný. Prostorové vidění a dálka o hodně horší než před operací, motá se mi hlava, jiný umělý obraz než na který jsem byla zvyklá. Pokud si prý nemohu zvyknout, doporučují výměnu za monofokální se žlutým filtrem a k tomu za všech okolností brýle na čtení a střed. Obávám se, že obraz bude stejně tak umělý, ne-li horší a velká rizika že o zrak přijdu úplně. Velice mě obtěžují mlžné poloprůhledné rozmazané šedé šmouhy, jakoby přes igelit, pod vodou, kouř,opar. Nikdo mne nevaroval, že po takovýchto operacích se nastartují změny ve sklivci a sklivcové zákaly se zmnoží, dojde k ablaci sklivce. Vyčetla jsem, že je to běžná komplikace po takovýchto zákrocích a stěžuje si na tento problém mnoho operovaných. Pokud máte pouze zbytkové dioptrie, zkuste se zeptat na přídavnou čočku sekundární Sulcoflex. Vyčetla jsem, že má napravit zbylé dioptrie s implantací před čočku, kterou již v oku máte, ale věřte jim, pokud chtějí něco prodat. Mnoho zdaru, paní Stáňo. Alena.

Reakce na Aluš

Pinksngel  |  návštěvník  |  Banska Bystrica
  • 7 odpovědí
... ja tiez preklinam den, kedy som sa rozhodla zbavit sa mojej vlastnej sosovky a dat si implantovat trifokalnu sosovku. Zdielam nazor s Vami.....

Reakce na Pinksngel

Honza  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
  • 1 Like
Prodávám se, trifokální čočky nebrat. Je to reklamní trik, který by měli trestat, jako nekalou reklamu. Tvrdí, že jste vhodný kandidát, máte-li jen malý předpoklad, že to vyjde. Neříkám, že v každém centru. Mě lékař sdělil, že mě jiná čočka než trifokální téměř diskvalifikuje z běžného života, opak je pravdou. Přestože jsem řekl, že řídím, sportuji atd. Přes den se to dá přežít, večer a v noci katastrofa, kruhy, obrazce, odlesky, duchy kolem světelných zdrojů, no paráda. Kdyby vše vysvětlí tak jak má, co mě čeká a nemine, rozhodnu se určitě jinak. Důležité a zásadní informace byly zatajeny. Informovaný souhlas vám nic neřekne, výrazům nerozumíte a hlavně si to ani nedokážete představit. Jediná možnost je, důkladná příprava před operací, vše si najít na internetu a pak se rozhodnout, nespoléhat se jen na lékaře, nevíte na koho narazíte. Navíc je po operaci velké riziko zbytkové dioptrické vady. Potom je vám trifokální čočka k ničemu, protože se všechny neduhy násobí, z výhody je okamžitý propadák.
Trifokální čočky nevýhody: špatná kontrastní citlivost, kruhy, stíny, odlesky od světelných zdrojů v noci a často i ve dne, často dvojité videni. Pozor na zbytkovou diop vadu, vše se násobí.
Monofokální čočky nevýhody: možná zbytková diop. vada, brýle na dálku nebo blízko a střed. Ale žádné odlesky, duchy atd. Myslím, že to hovoří za vše.

Reakce na Honza

Parker  |  návštěvník  |  Trencin
  • 4 odpovědí
Ja som týždeň po operácii trifokálnych šošoviek. Progres lepšieho videnia je pomalý, zatiaľ to môžem zhodnotiť takto:
- čítanie na mobile a na PC (40-50 cm diaľka) je celkom OK, viem čítať aj celkom malé písmená
- niekedy vidím "duchov", svetelné body (napr. LED) majú duchov
- pozeranie do diaľky je dobré, ostré, bez komplikácií
- okolo svetiel vidím halo, ale zatiaľ nie je to niečo čo by mi extra vadilo
- videnie na strednú vzdialenosť nič moc, mám to rozmazané

Uvidím čo bude za mesiac-dva, ešte tomu dávam čas.

Související recenze a zkušenosti

Spokojený/á

jasné barvy a ostrost vidění, mohu číst text na 30 cm, doma brýle nosím jen když je venku zataženo, příjemné jednání lékařů a personálu, moderní interiér, velmi to pomáhá překonat první obavy ze zákroku

Venda 10.3.2020
Spokojený/á

Ve středu 12. 4. 2020 jsem podstoupil v OCP Praha výměnu čočky za umělou nitrooční čočku pravého oka a 19. 4. 2020 levého oka. Pravé oko operoval Doc. MUDr. Jíří Pašta CSc. FEBO, levé oko primář MUDr. Radan Zugar. Předop... Více 

Korekce očních vad nitroočními zákroky - Související videa

Doktor ve Vašem okolí