Léky na zpomalení artrózy

Léky na zpomalení artrózy

Helena  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den, začalo mě bolet koleno, ortoped mě poslal na RTG, kde se zjistilo, že obraz kolene se snížením med.kl. štěrbiny, do poloviny, kontury a eminetie poměrně hladké, spíše v bočné proj.známky F-P arthrozy gr. I.-II.
předepsal mi lék od bolesti Surgam. Pomáhá mi, přestane bolet, ale to je všechno. Myslela jsem, že mi dá něco na zpomalení arthrozy, ale nic. Hledala jsem na internetu nějaká léčiva na zpomalení arthrozy, uvažuji , že si koupím Flextor-je to celkem přijatelná cena pro důchodce. Co mi poradíte vy? Má to vůbec cenu? Pomůže to? Děkuji za odpověď Helena
Evča  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den. Mám artrózu kyčle, Flextor jsem si objednala, ale připadá mi, že je k ničemu. Beru ho už rok a k žádnému zlepšení nedošlo. Je to na ortopedovi, ale můj ortoped mi předepsal 2 balení léku - respekt. kloubní výživy Condrosulf 800 a ten je moc dobrý. Požádejte o něj. Je to lék s doplatkem za jedno balení kolem 200,- Kč, ale vyplatí se.
Helena  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
děkuji za radu, vyzkouším
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

artróza jako taková je bohužel degenerativní onemocnění, které se nedá léčit, nicméně se dají oddálit její symptomy a tím i bolest. Osobně lékům na "oddálení" artrózy bych nedávala velikou šanci na úspěch. Pokud budete nohy stále stejným způsobem zatěžovat, ani žádný lék nepomůže. Vhodnou "terapií" artrózy je cvičení, pro posílení svalstva kolem kolenních kloubů, čímž se kolenu uleví, jelikož nebude na kloubní plochy kladen takový tlak a nebudou se o sebe tolik třít. Vhodné by ještě bylo i vyšetření chůze a pohybového stereotypu, aby se předešlo nevhodnému zatěžování, např. větším tlakem na vnitřní nebo vnější plochu kloubu. Pokud ráda sportujete, plavání, nordic walking a podobné sportovní aktivity, které zatěžují celé tělo rovnoměrně, jsou pro Vaše potíže vhodnou kompenzací. Léčba artrózy je vždy individuální, ale jedinou účinnou metodou, která dokáže zmírnit její příznaky jsou pohyb, snížení tělesné hmotnosti a pokud koleno otéká, chladné zábaly.

V naší klinice se zabýváme léčbou artrózy i pomocí fokusované rázové vlny, která dokáže hluboko v oblasti kloubní štěrbiny nastartovat přirozený reparační proces, čímž se poškozená tkáň hojí a příznaky se tak zmírňují.

Pokud máte ještě nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat!

S pozdravem a přáním krásného dne,

FYZIOklinika

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX