Bolest v lokti a v předloktí

Bolest v lokti a v předloktí

anonym  |  návštěvník  |  Praha
dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, bude to rok co jsme dostavili rodinný dům (svépomocí),od té doby mě bolí v lokti(místo v lokti je pořád červené),bolí mě v předloktí, tam se mi udělala i větší boule, bolest mi šla až do zápěstí a občas mě brněli prsty. Teď už mi jde bolest až do ramene. Bolesti mám nejen při námaze ale i v klidu. Byla jsem už dvakrát u své praktické doktorky aby mi vypsala žádanku na ortopedii, vždy mi ruku jen prohlédla a řekla že tam zánět nemám.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Šímová
MUDr. Dalibor Zeman  |  Basic member  |  Chirurgie  |  Říčany
  • 24 odpovědí
Dobrý den,

pravděpodobně se jedná o zánět vzniklý přetížením. Je potřeba Vás vyšetřit
a stanivit postup léčby. Více info na www.klouby.com

S pozdravem

MUDr. Dalibor Zeman
FYZIO Aktiv - Centrum Aktivní Fyzioterapie  |  Basic member  |  Praha
  • 5 odpovědí
Dobrý den, velmi těžko se na tuto otázku odpovídá, když jsem Vaši ruku neviděla. Může se ale jednat o zánět, který jste si způsobila přetížením, neboli neadekvátním zatížením. Není li možné dostavit se k lékaři, zkuste alespoň fyzioterapeuta, ten bude schopen určit, zdali se jedná o přetížení či zánět. Určitě se s ním dohodnete na dalším postupu. V prvé fázi nejspíše klid zaníceného kloubu (je ale možné pracovat s bolavým ramenen), po odeznění zánětu pak napravit funkci celého horní končetiny - tedy zápěstí, lokte a rameního kloubu.
S pozdravem Mgr. Roubínková
Pavla  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
už týden mě bolí pravá ruka bolest jde z lokte až po dlaňový kloub.V noci nemohu spát prom bolest beru si Ibubrufen.Když si sáhnu na loket tak ze strany bolí .Bolest je někdy,že až pálí nebo štípea na pravé straně spát nemohu pro bolest.
Děkuji za odpověď.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, nejspíše navštivně ortopeda, mohla byste mít tenisový loket, ten dělá přesně bolest, co popisujete.
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Moznosti je vice. Dle popisu se ale bude pravdepodobne jednat o bolest zpusobenou tahem predloketnich svalu na pazni kosti - tenisovy nebo osteparsky loket. Zkuste si promnout svaly pod loktem. Velmi pravdepodobne tam najdete tuhy bolestivy uzlik- spoustovy bod. Chytte ho mezi prsty a stisknete silne na 30 sekund. To opakujte nekolikrat denne. Muzete u toho citit vase bolesti , ale stav se zlepsi. Kouknete na XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX