Bolest v lokti po operaci pažní kosti

Bolest v lokti po operaci pažní kosti

vandacz  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den, v prosinci 2016 jsem utrpěla úraz pravé pažní kosti-dislokovaná zlomenina diafýzy humeru. V ruce mám hřeb EHN, který mi prý zůstane napořád. Navíc tam byl ještě nějaký velký motýlový mezifragment.
Po více než roce od úrazu a rehabilitacích je situace taková, že ruku už nad hlavu celkem dám, takže rameno je docela dobré, ovšem stále mě bolí vnitřní loket, pravděpodobně v oblasti, kde se nachází šroub. Zlomenina byla těsně nad loktem. Mám tam neustále malou modřinu a na dotek to bolí. Nejhorší to je v noci, sice si na ruku již mohu lehnout, ale pak se probudím bolestí. Je tam ještě stále omezená pohyblivost, pohyb v lokti do strany (jakoby na druhý levý bok, toho se ani rukou nedotknu, jen konečky prstů) a když dám ruku za záda, např kdybych si chtěla na zádech něco zapnout, tam dám ruku max. nad pas, dále ne. Ráda bych se zeptala, zda mi tam nemůže vadit ten šroub. V nemocnici mi řekli, že mi ho tam nechají, ale já si nedovedu představit, že by to takhle už bylo napořád. Hlavně jsem hodně unavená, když se každou noc kvůli bolesti budím.
Kontrola v nemocnici mě čeká asi za 2 měsíce.
Velice děkuji , I. N.
DIPURAMED, estetická a ortopedická ambulance  |  Basic member  |  Čáslav, Kutná Hora, Praha
  • 28 odpovědí
  • 10 Likes
Dobrý den.
Pokud jsou tyto bolesti přesně v místě šroubu a delší dobu a zlomenina je zahojena, stálo by za to šroub vyjmout. Musíte to zdůraznit při kontrole - že jdou takové bolesti v této lokalizaci.
Zdravím
dr Jurka
Dr. Michal Joshua Frána MBA, MHA, LL. M.  |  Basic member  |  Fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace  |  Praha
  • 170 odpovědí
  • 21 Likes
Dobrý den, pokud je plánována kontrola - oznámit obtíže oš. lékaři, případně KO objednat. V některých případech se může jednat i o přenesenou bolest z měkkých tkání a svalová zřetězení. S tímto problémem vyhledejte odbornou pomoc fyzioterapeuta. Tým PFPL
MUDr. Jiří Funda  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Dobříš
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
pokud je šroub skutečně hmatný a vadí Vám tam, jeho vyjmutí je metodou volby s tím, že lze případně vyjmout jen tento a hřeb ponechat, což je výkon jednoduchý, takže to proberte při další kontrole,
s pozdravem,
JF