Dobrý den mám problém bude mi 16let a posiluju... jenže mám problém už asi půl možná i třičtvrtě roku... jednou sem se přetížil a když sem chtěl narovnat ruku vždy v tom strašně pichlo vždy jsem to nějak přešel ,ale nyní mám problém nemůžu ruku narovnat jako kdyby ten kloub už dál nemohl a neustále mě to bolí při zatnutí a zacvičení mi v tom jak kdyby se něco trhalo občas je i loket horký dost mě to omezuje a bolí nevíte co to asi může být a co případně dělat děkuji... :)
Zdravím Zdenále,
přetížením loketního kloubu při posilování mohlo dojít u rostoucího organizmu (Tvých 16 let) k různým škodám v oblasti loketního kloubu na kloubní chrupavce nebo dokonce i na kosti. V žádném případě nedoporučuji při Tvých trvalých potížích v oblasti lokte při cvičení, kdy kloub otéká, bez vyšetření v posilování loketních kloubů pokračovat. Může tím dojít i k větším a trvalým škodám. Je nutné vyšetření ultrazvukem i RTG vyšetření ke stanovení příčiny Tvých potíží. Bude-li vše OK, pak se jistě najde nějaké řešení k možnosti pokračování Tvého bodybuildingu.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Ortopedie Zlín | Basic member | Zlín, Slavičín
20 odpovědí
Dobrý den,
pokud mohu reagovat na článek, jsou tam 2 závažné momenty,které potřebují přesnější vyšetření včetně RTG, ev. i ultrazvukem..Buď jde o potíže kloubní,žel při nešetrném a náročném cvičení může dojít k poranění chrupavky/tím je jasné proč nutno doplnit RTG/,nebo jde o poškození jen měkkých tkání.Píšete, že nejde ruku narovnat v loket. kloubu, bolesti jsou i při zatnutí do pěsti.To by mohlo svědčit i pro začínající "tenis.loket"
s pozdravem milan krejčí - www.ortopediezlin. cz
Děkuji za info při zatnutí samotném nic nepociťuji nedávno jsem absolvoval šplh na laně a tyči ve škole a nic mi to nedělalo jen prostě když zatnu"biceps" a začnu předloktím hýbat nahoru a dolů jako by se tam něco trhalo ruku nemůžu narovnat a když se snažím bolí to v kloubu a pociťuji i jak kdyby sem si natahoval vazy jako kdyby nebyly protáhlé také se mi někdy stane, že mi nejde narovnat ještě víc a musím jak kdyby zatočit rukou aby sem to narovnal jako by tam něco přeskočilo a nešlo to narovnat a kdybych zabral a šel přes tu bolest něco by tam ruplo ale to už se tak nestává po cvičení mě ruka sem tam bolí ale házet míčem nedokážu :( mám pocit jako by mi tak ruka měla vyletět prostě divný bolestiví pocit v tom kloubu a mívám to teplejší než ten druhý... Děkuji moc za info nechal jsem přečíst vaše reagce mamce a navštívíme nemocnici.
Ta Kofola v tom asi nebude... i když to nepovažuji zrovna neoptimálnější celodenní příjem tekutin. Když kofein, tak ve formě černé kávy s dostatkem pramenité vody bez jakýchkoli stabilizátorů. S tím vyšetřením uděláte jistě dobře :-)
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Zdravím dlouho jsem tu nebyl tak jsem navštívil Nemocnici... a šel na RTG, doktor mě seřval, že mam nato jeste minymálně 2 roky čas kosti i loket byly ok (snad nic neříkal aspon sem nic neslyšel)... ovšem mimo kost byla malinkatá tečka zhodnotil to jako nějaký kalci cosi...nebo, že tam mohlo něco prasknout a téct krev... napsal bych to přesně jenže mamka má ten papírek... mám 3 mesice cca stím pasivně cvičit což znaméná položit si ruku na stůl a pomalu narovnávat říkal, že to bude trvat cca 3 týdny než to bude ok už je to přes měsíc... po měsíci je ruka o něco rovnější ale pořád to není ono... :( víte nechtěl jsem rok a pul práce zahodit a začal jsem aspon klikovat řek sem si že tím snad nic nepokazím sposilováním s vlastním tělem, jenže pořád ten zvuk :( při zatnutí a pohybováním předloktím jak kdybych chtěl posilovat biceps pořád ten zvuk přirovnal bych to jako ke trhání papíru... trochu sem v rozpacích z toho, že jsem nebyl na tom ultrazvuku, ale mamka řekla že mi to zařídí...strašně se bojím aby to něco nebylo někdy taky když tu ruku protahuju jak kdyby mě pichne v konečkách prstů jsou to divné pocity neumím to popsat ale bolest to není!... :( víte zkoušel jsem xx sportů a tohle mě chytlo baví mě pozorovat změny a dívat se jak se tělo mění a tet se to svalstvo jak dospívám zrychluje(růst) tet mám bezmála 73KG a 175cm a svaly už mi takřka vypnuly kůži blíží se léto a já jedu k moři a chtěl jsem byt v doré formě, ale bojím se abych se neco nestalo... :( nevíte co bych proto jeste mohl udelat naké mastestahovadla jak mívají sportovci na kolena apd... děkuji Zdenal omlouvam se za případné chyby bylo psáno velmi rychle :D duvod studium, které zanic momentálně nestojí jelikož už vím že jsem přijat na školu.
Zdravím Zdenále,
tak, jak je uvedeno v minulé diskuzi je nezbytné klinické, RTG a ultrazvukové vyšetření, teprve po tom lze doporučit léčbu.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
no RTG sem byl vse ok jen mimo kost mala tecka nak 1mm x 1mm doktor rek ze to moze byt zbytek po nakem krvaceni nebo naky kalci cosi jedine na cem sem byl je ten ultrazvuk takze mi to nak musi mamka zaridit
Také mívám občas dost silné bolesti nejen v lokti, ale i páteři a dolních končetinách. Byla jsem na na denzitometr.vyšetření a to ukázalo normální hodnoty v mezích věkového normativu. To mě ovšem zaskočilo a nechápala jsem jak je možné, že na tomto kostním vyšetření mám vše v normálu a přitom jsem měla několik závažných fraktur jak horních tak dolních končetin a To, vždy s několika násobnou frakturou a s operacním zákrokem. Moje kosti se mi lámou jak větývky, ale osteoporozu prý nemám? Nevím jak je možné, že mám tak lámavé kosti náchylné k lámání!Přiznám se, že moc těm měřením nevěřím, po mé zkušenosti s frakturama!Když nemám osteoporozu, co je příčinou mých častých zlomenin?
Alžběta
Dobrý den už nějakou dobu chodím do posilovny a již delší dobu pociťuji bolesti v levé ruce začínající v lokti pokud s rukou nehýbu vše je ok ale pokud udělám nějaký prudký pohyb ruka začne pobolívat někdy bolest sjíždí do dlaně a do palce ... bolest není nijak velká ale už to trvá přes měsíc. děkuji za odpověď o co by se asi mohlo jednat.
Dobrý den , mám takový problém při posilování , posledni dobou je to porad castejsi.. kdyz davam bench tak v levem lokti se mi zacne jakoby neco trhat.. jako kdyby tam praskali nitky.. nejak moc to neboli ale bojim se abych si neco "neutrh".. nevite co bych s tim mohl mit ? nekdy to treba vubec nedela , nebo kdyz dam treba pul hodiny pauzu tak pak zase dobry, ale ted uz se mi to stava skoro porad..
Zdravím,
Váš loket dává signál, že něco není OK. Doporučuji proto v zátěži lokte nepokračovat a určit odborným lékařem příčinu potíží.
prim. Moster, Revmacentrum
Dobrý den, je mi 16 let a asi v září sem si si nejspíš dost namohl levý loket, jelikož sem posiloval,chodil na treninky a ještě na hrazdu. Bolelo to docela dost, byl sem s tim i v nemocnici a tam mi řekli, že kloub je v pořádku a že si nemám dávat takový váhy(tenisový loket to prý taky neni). Velký váhy si nedávám, ale začal sem teď opět trochu intenzivněji cvičit a loket zas trochu pobolívá. Nebolí to tolik jako tenkrát ale docela mě to štve. Nevíte co s tim? Nějaký zábal či masti? Děkuju za odpověď
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek | Basic member | Liberec
105 odpovědí
1 Like
Zřejmě došlo k "namožení" svalů v oblasti lokte. Pokud je z pohledu ortopeda vše v pořádku, navštivte fyzioterapeuta nebo rehab.lékaře, který doladí i zbytek a doporučí Vám, jak nejlépe trénovat.