Lupání a bolest kolene

Lupání a bolest kolene

anonym  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na bolest kolene. Už asi před třemi lety se mi stávalo při běžné normální chůzi, že mi luplo v koleni a musela jsem to s bolestmi rozchodit. Časem se mi začalo stávat třeba při výskoku, když jsem dopadla, tak to samé lupnutí a bolest. Bolest se objevila i u běhání nebo chůze do kopce. Když jsem byla u doktora jeden mi řekl, že to je na rentgeny a pořádné vyšetření a poslal mě na ortopedii, ale tam jsem byla za 2 minuty pryč, že mi nic není. Problémy stále přetrvávají. Prosím o radu co dělat nebo je to opravdu jen běžná věc. Je mi 19 let.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
lupání v kolenou může být způsobeno tzv. vakuum fenomenem v důsledku nepravidelnosti kloubních ploch. Pokud však po lupnutí následuje bolest značí to, že je možný problém v tzv. měkkém kolenu - chrupavka, menisky aj.
Ve Vašem věku je nutné co nejdřívější objasnění příčiny s léčbou.
prim. Moster, Revmacentrum / SurGal Clinic, Brno
M-Gate klinika  |  Basic member  |  Pardubice
  • 4 odpovědí
Dobrý den,
Může se jednat o počáteční stav poškození menisku - obtíže pacienti většinou vnímají na vnitřní straně postiženého kolene v úrovni štěrbiny.K vyloučení tohoto postižení bych Vám doporučil magnetickou resonanci kloubu.
Další možnost je vyhnout se pokrčování kolene nad 60 st. tedy nepokrčovat koleno do poloh blížících se 90 stupňům a následně nse z této polohy neodrážet. Pokud obtíže nejsou podmíněny poškozením menisku, samy se často upraví a vymizí.Zkuste aplikaci tepla ( 50 st 20 min. denně ). Jinak by to asi chtělo vyšetřit.
S pozdravem MUDr Jan Tišer M-Gate klinika