Bolest kolene po běhu

Bolest kolene po běhu

Kira Kiri  |  návštěvník  |  Praha
Zdravíčko :)
Chtěla jsem se zeptat, byla jsem před týdnem běhav ve fitku na běžícm páse a od té doby mě strašně bolí koleno. Když jsem byla předtím běhat kolem řeky, po chodníku, po trávě, nebolelo mě nic. Bolest mám v levém koleni. Bolí mě jakýkoliv pohyb. Je to jako bych měla kolem kolena obvázanou nějakou gumu, pociťuju, jakoby mi něco stahovalo koleno a omezovalo pohyb. Když položím ruku na koleno, jde cítit i vrzaní. Když jsrm jela na kole, připadalo mi to, jak by mi mělo to koleno prasknout. Je fakt, že když mi bylo 12-13, upadla jsrm na lyžích a udělala jsem si něco s vazy, ale že by se mi to v tak mladém věku nezahojilo a teď se mi to ozvalo při větší zátěži? Dnes mi je 21 let.
Děkuji za vaše reakce, tipy na pomoc a rady.
Dr. Michal Joshua Frána MBA, MHA, LL. M.  |  Basic member  |  Fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace  |  Praha
  • 170 odpovědí
  • 21 Likes
Dobrý den,
Pravděpodobně se jedna o blokádu hlavičky lýtkové kosti. Navštivte fyzioterapeuta a nechte se vyšetřit. Případnou blokádu odblokovat.

S pozdravem Frána Praha
XXXXXXXXXXXXXXXX
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

doporučuji navštívit fyzioterapeuta, který Vás odborně vyšetří a společně najdete příčinu i řešení obtíží. Může se jednat o jednorázové přetížení nebo nějaký problém uvnitř kolena či v jeho okolí. Podle zjištěného klinického stavu bych popřípadě navrhovala použít rázovou vlnu na zklidnění bolesti a zvýšeného napětí svalů v okolí kloubu jako doplňkovou léčbu k fyzioterapii (více na XXXXXXXXXXXXXXXXXXX v sekci články).

Přeji brzké uzdravení
Mgr. Jitka Marenčáková
FYZIOklinika