Chondropatie nebo meniskus?

Chondropatie nebo meniskus?

Karel  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
Dobrý den chtěl bych se prosím zeptat, bolí mě obě kolena bez úrazu. Jen my v nich občas mírne silně nepříjemně křupne jednou za čas. Začali mě bolet na vnitřních stranách ( pichlavá bolest), nejvíce to cítím při sezení v tureckém sedu. U doktora jsem byla mnohokrát,a ptala jsem se ho 100x zda to není rozthlej meniskus, dělal mi ruzné manevry a říkal že ne, rotace mi nevadily. Ale našla jsem že manever je také turecký sed a ten mě přesně bolí na vnitřní straně pak, proč tento nepoužil když by byl pozitivní? Zatím to mám indikováno jako chondropatie a koleno při plnym ohnutí dělá nepříjemné zvuky jak když tam neco dře nahlas,ale ne tím klasickým vrzáním. Děkuji moc za Váš názor. Je mi 21 let nekouřím, nežiju aktivním sportem.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
zdravím,
nepříjemné praskání v kloubech může být, zejména u mladých lidí, způsobeno nerovnostmi kloubního povrchu a poř pohybu se vytvoří tzv. vakuum fenomen. Známe často př. na prstech kloubů ruky. Turecká sed není fyziologický pohyb.Jestli Vám to činí, potíže, seďte na normální židli. pokud klouby neotékají, není třeba se zneklidňovat.
prim. Moster, Revmacentrum