Bolesti a podlamování kolene

Bolesti a podlamování kolene

Romana  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
Dobrý den je mi 22 let před třemi lety jsem upadla v zimě a doslova jsem si zasedla koleno tenkrát mi dali na tři měsíce ortézu a a pak na měsíc rehabilitace problém je že jsem v koleni nejistá a stává se mi že se mi koleno podlomí a já spadnu před týdnem se mi koleno podlomilo a já vyjímečně nespadla jelikož jsem se stačila chytit madla ale přesto jsem měla na koleni úplně fialové modřiny zbarvením pomalu připomínaly jelito. Můj lékař mne vyšetřil a poslal na magnetickou rezonanci a když přišly výsledky tak mi řekl že mám koleno v pořádku. Přesto mne pořád koleno bolí a otéká mi kolikrát mám co dělat abych vůbec bolestí chodila jelikož mám velké bolesti, ale chodit musím mám dvě děti a potřebuji svůj problém s kolenem vyřešit jelikož s dětmi nejde být v klidu a chodit jako šnek prosím poraďte mi co mám dělat. Děkuji Chmelová.
Vydrísek  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 21 let a v posledních několika měsících mám problémy s podlamováním kolen a jejich bolestí. Kolena se mi podlamují při pomalé chůzi, nebo při nepravidelných pohybech. Bolest se vyskytuje když dlouho sedím, v dřepu nebo při zátěži. Minulý týden jsem měla kolena po celodenním chození po městě lehce oteklá, červená a celkem silně bolestivá. V minulosti jsem neměla žádný úraz, tudíž mě nenapadá příčina těchto problémů. Nevíte čím je to způsobeno? Chystám se objednat k ortopedovi, ale objednací lhůta je dlouhá, tak se snažím zjistit co s kolenama mám již předem. Diky za odpověď, Petra S.
Evča  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Může být příčinou podlamování kolena a pronikavá až křečovitá bolest v okolí holení kosti způsobena artrozou kyčelního kloubu II stupně?
Děkuji za odpověď.
Eva.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
onemocnění kyčelního kloubu se často projikuje právě do kolena. Nejde jen o RTG popis, zda je artróza II. stupně, může i při tomto RTG nálezu být kyčel značně podrážděn a projeví se bolesti kolena.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Děkuji za reakci na můj dotaz. Bolest kolena není zase až tak výrazná, jako jsou křečovité bolesti pod kolenem v oblasti holení kosti a lýtka.Jsem naprosto zničená, při chůzí jsem stále soustředěná na tento problém a mám strach, že při náhlém a nečekaném podlomení kolena upadnu.
Dostala jsem od ortopeda dvouměsíční kůru Condrosulf 8OO, je to už 5 měsíců, ale úleva žádná, spíš došlo ke zhoršení.
Zdravím. Eva.

Reakce na Evča

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
Condrosulf je dobrý lék pro podporu kloubní chrupavky, ale nemá žádné protizánětlivé účinky a účinky proti bolesti. K tomu jsou účinné léky jiné. Zkuste se domluvit s panem doktorem.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý večer.
Moc děkuji za radu. Znovu se objednám na ortopedii a s panem doktorem se pokusím domluvit.Pravidelně provádím cviky na kyčelní klouby, ale zatím úlevu nepociťuji. Je mi 60 let, celý život jsem byla v pohybu a v jednom poklusu a teď mě tyto problémy prakticky "izolují" od všeho, co mi přinášelo radost.
Jsem zoufalá a nevím, co bude dál.
S pozdravem Eva.