Klidová bolest kolene

Klidová bolest kolene

bohy  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
Dobrý den
Je mě 37 let a již přes dva roky mě trvale bolí levé koleno.Jedná se o bolest v klidu ,která se zvětšuje po sebemenší námaze "krátká chůze".Nejhorší je to vždy k večeru a naopak nejlepší ráno po probuzení.Na bolest už jím paraleny a bez nich to už opravdu nejde.Hybnost je plná.Nebolí mě nějaké konkrétní místo v koleni ,bolí mě celá noha od kolene dolu a nahoru.Nejvíce kousek nad kolenem.
Poprvé jsem měl problém s kolenem někde ve 22 letech kdy mě po jízdě na kole nateklo koleno.Od té doby mě koleno po velké námaze pobolívalo ,ale vždy jen chvíli po námaze.Pak asi v 25 letech mě bylo provedeno operativní uvolnění čéšky.Sportoval a hlavně jezdil na kole jsem vždy tak,aby mě nebolelo koleno.Stále méně.Nyní s obtížemi chodím do práce a o nějakém sportu si mohu nechat jen zdát.
Diagnóza u ortopeda je M22.2 Paletofemorální poruchy a dyspl.patelly W-II.
Stále užívám chondroprotektiva zkoušel jsem magnetoterapii ,různé masti a nic nepomáhá.Jsem hubený ,žádné přetěžování vahou,snažím se jíst zdravě.
V prosinci 2010 jsem dostal 5x hyalgan ale zlepšení je minimální.Ortoped mě tvrdí že s tím už nic nejde dělat snad ještě vyzkoušet krevní plazmu ,kterou nejspíš ještě vyzkouším.
Zajímalo by mě jestli nemůže být příčina ještě něco jiného než jen dyspl.palety W-II ,třeba chlamydie ,borelioza ,nebo něco jiného?A co s tím mám dělat?
Díky za odpověď
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
podle Vašich informací se shoduji s Vaším ortopédem. Příčina potíží z uvažované Lymeské borreliózy či chlamydiový infekt lze prokázat serologickým vyšetřením.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
jani  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den , asi 1 měsíc mně bolelo koleno při určitém pohybu např.při pokrčení kolene.Ale poslední týden to bolí i pokud mám nohu volně nataženou a někdy i při chůzy.Neměla jsem žádný úraz a ani nejni koleno nějakým způsobem zatěžováno.Mohu se prosím zeptat co je možnou příčinou.
Velice děkuji za odpověd.
Pavlína  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den
Je mi 17 let. Hodně nohy namáhám a také sportovně tancuji. Mám problém s oběma koleny. Chytají mě silné bolesti do kolen (uvnitř pod jablíčko). Bolesti se opakují několikrát do měsíce a přetrvávají většinou den a zatím používam pouze gely na klouby z lékárny a obinadla. Na kolena nedopadám, a bolesti jsou tak silné že kolikrát ani neusnu. A potřebovala bych slyšet odborný názor. Předem díky za odpověď.
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Určitě je vhodné odborné vyšetření ortopedem.
katka  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den dnes jsem absolvovala kontrolu na chirurgické ambulanci ve Zlíně v Baťově nemocnici s bolestmi kolene je to necelých 14 dní co chodím po kontrolách vstávala jsem od tv a najednou mě zabolelo v koleni a nemohla jsem na něj došlápnout minulov středu jsem se bavila s lékařem v ambulanci a on mě objednal ke specialstovi a říkal že to možná bude na operaci dnes se mě doktor vyptával na nemoci se kterými se ješte léčím tak nevím ptal se kvůli té možné operaci ?bylo by to teoreticky možné?
Market  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

chtěla bych poprosit o radu. Již tři měsíce trpím nepravidelnou bolestí v koleni, jakoby tupá bolest s občasným vystřelováním a pícháním. Pohyb není omezen, hybnost také ne, bolí to jakoby zevnitř, z vnitřní strany pravého kolena. Koleno bolí i v klidu, naopak jsou dny, kdy o něm ani nevím.

Nevíte, o co by se mohlo jednat? Úraz ani velkou námahu jsem neměla.