Dobrý den,prosím Vás o radu.Asi tak 14 dní mě bolí klenba a paty,ráno mám problém se na nohy postavit.Už druhý den mám kotníky oteklé.Děkuji za každou radu.
MUDr. Zdeněk Kopal | Basic member | Rehabilitační a fyzikální medicína | Frýdlant v Čechách
114 odpovědí
5 Likes
je nutné udělat rtg obou pat a celé plosky, ev plantogram, zda není plochonoží. podle výsl. těchto vyš. vhodná při ostruze aplikace rázové vlny na bol. plosku a úpon ACHŠ, korekce plochonoží nutná individ. ortoped. vložkou. Zají k ortopedovi ev RHc lékař.
Dobrý den,
přesně tak, jak píše MUDr. Kopal.
Objednejte se k ortopedovi, pravděpodobně to bude patní ostruha nebo zborcená nožní klenba.
S pozdravem
Mgr. Anna Nedbalová, fyzioterapeut
Dobry den,mohl by jste mi rict co by mohlo znamenat: dva dny jsem mel bolesti v leve pate a po dvou dnech se bolest vztahuje di litka.Citim chladivy pocit na litku,tupa bolest pri pohybu, kdyz mam nohu v klidu,bolest zmizi.Dekuji za radu
Dobrý den,již asi 3 týdny mám bolesti v levé noze-klenby,hlavně po ránu ,po pár hodinách to rozchodím a je to mírnější,ale i tak velmi nepříjemné,prosím o radu,co by to mohlo být.Je mi 65 let a jsem neustále v pohybu,málo sedím,většinou jsem na nohou.Také se mi nad kotníkem občas z vnitřní strany ojeví červený malý flíček a otok nártu.
Děkuji
Hela
Dobrý den,
Vaše bolesti klenby vypadají na patní ostruhu. Často nejsou bolesti přímo na patě, ale v oblasti klenby a bolesti se objevují nejčastěji a nejintenzivněji hlavně po ránu, než se noha "rozchodí". Na patní ostruhu je velmi účinná fokusovaná rázová vlna, která odstraní zánět v oblasti ostruhy a tím je odstraněna i nepříjemná bolest. Je vhodné vybavit obuv gelovou podpatěnkou a podpořit nohu určitými cviky pro aktivaci svalů kleneb tak, aby se bolesti v budoucnu bolesti nevrátily. Více se o terapii rázovou vlnou dočtete na našich webových stránkách na odkazu: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Přeji příjemný den!
Mgr. Kateřina Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
dobrý den,mám tupou bolest levé paty,bolí mě i pod vnitřním kotníkem.Připadá mi jak kdybych ho měla oteklý,ale na pohled není nic vidět.Začalo to tak před dvěma měsíci,ale po masáži nohou to přestalo.Nyní se to před pár dny vrátilo postupně,občas bolest a po týdnu už na patu vůbec nestoupnu.Bolí i v klidu.V práci jsem celý cen na nohou.je mi 39let.Prosím poraďte mi.Děkuji Jana