Tupá bolest celé nohy

Tupá bolest celé nohy

MG79  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, prosím poraďte. Asi před týdnem mě začla bolet pravá strana krku, šlo to do čelisti a do klíční kosti. V teple a klidu se to pomalu zlepšuje, při krevních odběrech CRP i sedimentace v pořádku. Od včera mě začala bolet pravá noha, začlo to takovou hlubokou bolestí zhruba v půlce lýtka a postupovalo až ke kotníku, pak se to rozšířilo i přes koleno až do stehna. Je to taková spíš tupá až svíravá bolest, nic ostrého. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Děkuji
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den, pokud lékař vyloučil jinou příčinu interní, zároveň nedošlo např.k namožení svalu nebo nějakému úrazu, tak se může jednat o funkční poruchu pohybového aparátu. To může být zablokovaná páteř, zablokované žebro, kdy potom bolest přeneseně vyzařuje např. do nohy. Zkuste navštívit rehabilitačního lékaře či kvalitního fyzioterapeuta, který vás vyšetří a případně "napraví".
S pozdravem
Mgr. Anna Nedbalová, fyzioterapeut
MG79  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji za odpověď.... no už začínám být zoufalá.... Krevní obraz v pořádku, D dimery negativní, sono cév negativní, neurologicky negativní.... a noha bolí čím dál víc a čím dál intenzivněji, už to není jen tupá bolest, ale chvílemi mě v tom úplně rve až bodá, žádný úraz jsem neměla....
Barbora  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

již týden v kuse mě bolí nohy od kolene dolů, někdy jen kotníky. Bolest je tupá, jakoby přímo vycházela z kostí, při pohybu na chvíli odezní, na večer bolest zesiluje. Většinou se objeví při změně počasí.Nejsem po žádném úrazu ani vážnější nemoci a je mi 25let. Jde o revma?
Děkuji za odpověd.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den, doporučuji Vám vyšetření odborným lékařem pro vyloučení bolestí cévního původu či jiného interního onemocnění. Pokud jsou tyto příčiny vyloučeny mohou mít podobné bolesti původ v pohybovém aparátu. Často vzniká "únava" nohou přetížením- ať už jde o dlouhodobé stání, plochonoží, sportovní přetížení apod.
Mgr. Hana Vašíčková, fyzioterapeut
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
DObrý den,
myslím si, že pokud Vám hohy neotékají, tak je objednejte na ortopedii, Ať se vyloučí možné kloubní onemocnění. Pokud bude v pořádku, měla by přicházet v úvahu nějaká interní příčina. Myslím si že Vás ortoped minimálně správně nasměřuje pokud to nebude kloubní záležitost.
Takhle na dálku asi jinak poradit nelze.
Pěkný den V.Kovalovský
misa  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, je mi 21 let,154cm a 50 kg. Cca 3 týdny mám strašné bolesti celých nohou (hlavně levá noha) od kyčlí po kotníky,hlavně v oblasti kolem kolen. Bolest je jako by mi něco žralo nohy ze vnitř,nejvíc večer , a když jsem v klidu. Nohy nějak extra nepřetěžuji.Prosím o radu co dělat..děkuji
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
neváhejte své potíže svěřit odbornému lékaři - obor neurologie či ortopedie. Myslíte že trápit se 3 týdny je rozumné ?
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 3 odpovědí
Dobrý den, vím , že není rozumné 3 týdny se trápit,ale po mých zkušenostech z neurologii , nemam chut ani silu. Moje oční lékařka mě poslala na CT mozku, v nemocnici mi odmítli toto vyšetření udělat,že jsem mladá a nevidím dvojtě a mám si najít svého neurologa. Můj neurolog mi řekl,že boleni hlavy je běžné a místo 4 brufenů si mám dát 2 paraleny. Potom co sem si "vyřvala"vyšetření,na kterém nebylo naštěstí nic,jsem byla posláná k psychologovi. Toto trvalo 5 měsiců. Proto zkouším i jiné rady ,než tam zas vkročím :)

Reakce na misa

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
OK, já se nedivím, že u mladého organizmu se brání zatížit mozek takovou radiační zátěží, která je při CT vyšetření nutná.
Zkuste teda zavítat na ortopedii....
prim. Moster, Revmacentrum
Karel Štěpánek  |  Basic member  | 
  • 32 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den milá Miso. Ze svého hlediska refexního terapeuta Vám doporučuji právě tuto metodu. Neinvazivním způsobem dokáže zjistit co se děje ve Vašich orgánech, a tím příčinu. Podle toho co popisujete je to kolem kolen z přední strany. Jiný původ mají bolesti z vnitřní strany.
Jen se zeptám zdali holdujete kávě s mlékem, a taky zda prožíváte stres.
S přáním brzkého zbavení se potíží. Karel Štěpánek refexní terapie Jihlava.

Reakce na Karel Štěpánek

• 3 odpovědí
Dobrý den, kávě s mlékem neholduji,tak +/- 4 kávy za měsíc.
Stres jsem prožívala tak před měsícem,jinak jsem pořád veselý člověk:)