Chronická bolest bederní páteře

Chronická bolest bederní páteře

Miru  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 Like
Dobrý den, je mi 49 let a od 9/2010 mě trápí stupňující se bolesti zad. Začalo to tupou bolestí, přidalo se bodání a pocit jakoby desky v zádech-špatné ohýbání a přidala se bodavá bolest v hýždi, kolem kolena, v patě a na šlapce. Jakoby cestovala.Opakovaně rehabilitace.Bez efektu.Zkusila jsem už i alternativu, jako Dornovu metodu, akupunkturu, cvičení Mc Kenzie, cvičení dle Smíška, masáže... Bez efektu. V 11/2011 CT s nálezem: Bez jednoznačných známek herniace nebo protruze meziobrat. plotének ve vyšetřené oblasti. Výrazné snížení MOP L5/S1 při v.o. kongenitální hypoplazii disku. Deform. spondylóza s drobnými dorzálními spondylofyty na úrovni L5/S1 laterárně vlevo mírně prominující do spinálního kanálu v rozsahu max. 2mm. Neurologem doporučeny lázně. Ty jsem absolvovala, vrátila jsem se minulý týden. Bez efektu. Prý může ještě efekt doznívat. V hýždi se bolest při sezení zvyšuje, bedra bolí hlavně při delším sezení stejně, jako před lázněmi. Úlevová poloha vleže. Léky proti bolesti občas. Aplikuju hlavně konopnou mast a suché teplo z podušky. A cvičím dle rad fyzioterapeutů.Ráda bych věděla i jiný názor na další léčbu, protože bolest v hýždi se zhoršuje a já se začínám bát už i cvičit. Začínám se bát i operace, i když neurolog, ani lékařka v lázních o ní nemluvili. Nervíky už pracují... Děkuji za reakci a názory, jak dál.
randomuser23  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den chtěl bych jse omluvit jestli jsem měl založit vlastni diskuzi o bolesti bederni patere.Je mi 20 let v lonskem roce jsem mel vyhřez bederní meziobratlve plotynky v segmentu L5/S1.MRI-vyrovnana lordoza L pateře .přiměřena šiře kanalu pateřního.Chondroza plotenkyL5/S1 s paramedialni hernií zasahujícíforaminalně a extraforaminln ě vlevo kde dochazí k těsnému kontaktu s kořenem ktery je lehce edématozní.
OBJ.lucidní,trny Thp poklepově nebolestivé,trny LSp palpačně citlivé,SIS nebolestive,tonus hýždísym.,+L2-S2sym.,+plant.r.sym.,pyramid.iritace neg.,takt.hypestezie na plosce vlevo,bez poruchy takt.čití ,PF a DF prstu svede sym..,Lasegue vpravo 45st.vlevo do 30 st.,Bragard vlevo+chuze samostatně.
Závěr:Recid.hruby bederní blok d radik.sympt.S1 vlevo v terénu diskkogench změn.
prosím o jakykolyv posouzení me zdravotní komplikaci v doporučení k fizioterapeutovi v pardubickem kraji a okolí.Stav bez analgetik, nesnesitelna bolest v dolní končetině.dnes je to 8.měsíc od vykleku a vážně nechci na operaci a proto prosím vás o jakoukoliv cestu od bolesti.
předem moc děkuji za všechny rady či připomínky budu je konzultovat se svím lékařem.Děkuji Roman
MUDr. Ladislav Fildán  |  Basic member  |  Anesteziologie a resuscitace  |  Brno
  • 41 odpovědí
Do komplexu terapie by mohla být vhodná i akupunktura - zkuste kontaktovat:doc. MUDr. František Pára, CSc. - Hradec Králová - tzv. stará nemocnice - nebo MUDr. Michal Strnad také Hradec Králové.
Petr  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Vzhedem k datu nevim zda jiz doslo k nejakemu reseni, nicmene by bylo dobre zkusit obstrik korene nervu PRT, nebo kaudalni blok.
klara123  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 20 let a cca 4 roky mám problémy se zády. Bolí mě snad každý den v oblasti lopatek, stačí si na chvíli sednout a už cítím jak jsem ztuhlá a musím se celá "prokřupat" a můžu říct, že je to opravdu docela kravál. To samé krční páteř - musím si několikrát denně pořádně zakroutit hlavou aby mi to prokřupalo. Všímám si, že postupem času se to pořád zhoršuje. Před nedávnem mi dokonce zašal křupat i hrudník. Často je to i tak nepříjemné, že si musím lehnout na břicho a někdo mi zvrchu zatlačí dlaněmi do zad a prokřupou mi ty části, kde si sama nepomůžu. Asi to v mém věku není normální..nevíte v čem je asi problém? popřípadě jakého doktora navštívit?
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
problém je ve Vašem věku především se cvičením zad. Potřebujete zřejmě páteř zpevnit posílením svalstva, nikoli uvolněním. Z toho vyplývá Vámi zmíněné "křupání".
Oddejte se do rukou zkušeného fyzioterapeuta, který Vás naučí posilovat břišní a zádové svaly.
prim. Moster, Revmacentrum / Centrum léčby rázovou vlnou ESWT