Bolest a otok kolen po fyzické námaze

Bolest a otok kolen po fyzické námaze

tom  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den.
Měl bych na Vás jeden dotaz. Je mi 44 let (195 cm, 105,5 kg), týdně sportuji cca 7h, většinou míčové hry (fotbal, volejbal, tenis) a dále cyklistiku či inline brusle. V poslední době se mi stalo - 2x, že jsem po sportu - fotbal, tenis - měl druhý den mírně nateklá kolena.Pokud jsem v klidu a natáhnu nohy a následně je pomalu pokrčín, tak mi tam nic "nevrže". Pokud to udělám prudce, tak mi tam "zavrže". Kolena mě po fyzické námaze mírně bolely,hlavně zepředu.
Začal jsem používat - COLAFIT a tzv. Koňskou mast, ale nechci nic zanedbat. Z tohoto důvodu se obracím na Vás z radou.
Sport provozuji na povrchu měkkčím povrchu, laicky řečeno - na koberci. Pokud jsem na jiném povrchu, tak jsem mi to nestalo.
Děkuji.
Přeji pěkné svátky.
Tomáš Martinek
e-mail: znalec.martinek@seznam.cz
Marie 54  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,mam již delší dobu bolesti v pravém koleně a začlo mi otékat a nad kolenem takový výstupek tvrdší jak sval.Bolí mě také celé stehno a je tvrdší.Mám problémy s bederní páteří.Zjistili mi osteoporozu.Je vidět,že pravá noha je více oteklá a tuhší.Nemůže to být zánět,Prosím poradte.Děkuji Maruška
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
příčinou Vašich potíží s vysokou pravděpodobností je náplň kolenního kloubu nitrokloubní tekutinou. Tato náplň může omezovat žilní návrat krve z periferie a způsobovat tím otoky nohy. Neváhejte a objednejte se bez odkladu na ortopedii k vyšetření. Omezení žilního návratu může způsobit žilní trombózu!
prim. Moster, Revmacentrum
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
pokud klouby bolí po námaze s největší pravděpodobností jde o první příznaky poruchy kloubní chrupavky. Proto svědčí i pocity "vrzotů". Odborné ortopedické vyšetření osvětlí příčinu potíží. Vámi používaná léčba bude zřejmě na Vaše potíže již neúčinná.
prim. Moster, Revmacentrum