Léčba rázovou vlnou a záněty Achillovky

Léčba rázovou vlnou a záněty Achillovky

bludicka  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
Dobrý večer,
chtěla jsem se prosím zeptat,zda je ještě naděje na vyléčení touto metodou - trpím opakovaným zánětem Achillovy šlachy-mám již po třetí aplikovaný kortikoid během jednoho roku(poslední aplikace před týdnem).Bohužel o této léčbě jsem se dozvěděla sama až zde na netu a obávám se, že šlacha je už dost zničena a čeká mě jen nepříjemná operace. Děkuji za odpověď
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1228 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
léčba rázovou vlnou ev použití i jiné metody bio léčby je plně na místě v léčbě zánětů Achillovy šlachy. Těmito bio metodami se mohou s úspěchem regenerovat i těžší a chronické případy. Objednejte se k vyšetření a léčbě.
Upozorňuji, že léčba rázovou vlnou může být provedena až po 6 týdnech po poslední apolikaci kortikoidu.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Ivana Dostálová  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Svitavy
  • 12 odpovědí
Dobrý den,

aplikace rázové vlny na záněty Achilových šlach je opravdu velmi efektní, předchozí aplikace kortikoidů ke šlaše však opravdu příznivá není. Chtělo by to vidět, a podle toho se rozhodnout, zda riziko aplikace rázové vlny v tomto terénu není příliš vysoké. S pozdravem MUDr Ivana Dostálová, ortopedie Svitavy.
Hanina  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
od června se léčím se zánětem achilovky-opichy,náplastě,ortéza,rehabilitace.Od ledna-tím jak si nemocnou nohu šetřím,mě bolí kříž ,kyčel a jde mi to až do stehna,při delším stání mám ve stehně mravenčení a necitlivost.Nemůžu ležet,sedět víc chodit,prostě je to hrůza, u lékaře už mi připadá jako bych si vymýšlela...Nevěřím už ani operaci.Co dál???? Děkuji za odpověď
kaminek  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, zajeďte si do Nymburka za MUDr. Doleželem. Je na poliklinice na sídlišti, Okružní 2160. Odstranil mi nejen ostruhu, ale pomohl i se zánětem achilovky. A co je důležité, za jednu aplikaci rázové vlny i v kombinaci s laserem nebo ultrazvukem dáte jen polovinu toho co v Praze!!! Našla jsem si to na internetu. A i sestřička je prima a moc šikovná. Poradí Vám určitě, co dělat s bolestma v kříži. Tak ať Vás to brzo přestane trápit. Hana Kamínková
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1228 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
pokud jsou k dispozici všechny typy rázovou vlnou, neexistuje žádná kontraindikace a rizika poškození.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Ortopedie Zlín  |  Basic member  |  Zlín, Slavičín
  • 20 odpovědí
Zdravím Vás,
u chronické formy zánětu AChil.šlachy, kde již, žel, byly opakovaně aplikovány steroid.obstřiky, je th již jen dvojí.Buď aplikace rázové vlny/šance je zde obrovská, rizika nulová/nebo již jen klas.operace.
Naděje na efekt mají obě metody v podstatě shodné, zákrok ráz.vlnou je plně hrazený pacientem, operace je hrazena pojišťovnou.Rázové vlny lze aplikovat buď na nízkoenerget.přístroji-aplikace se provádí 5-6x,nebo na vysokonenerget.typu generátoru-zde je aplikace jednorázová.
s pozdravem krejci@ortopediezlin.cz
MUDr. Tomáš Doležel  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Nymburk, Dymokury
  • 4 odpovědí
Hezký den,
doporučuji i v takovém případě zkusit léčbu rázovou vlnou. Je však nutné obrnit se trpělivostí, protože vzhledem k dlouhému trvání potíží a k aplikacím kortikoidů bude léčba trvat déle. Nutno si uvědomit, že šlacha je velice špatně vyživovaný tkáň a její hojení může trvat třeba 8 - 10 týdnů - tzn. minimálně 6 aplikací RV. Velice se mi v této indikace osvědčuje kombinace RV s laserovou sprchou.
Přeji brzké uzdravení.
jana39  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý večer!prosím o radu. Před 2 roky jsem byla na operaci žil.klasickou metodou. Dostala jsem trombozu DK. Od té doby mě strašně začala bolet achilovka. Bohužel nikdo mi nevěřil. pořád tvrdili,že jsou to žíly. Až po roce a pul, jeden pan doktor udělal pořádné vyšetření a zjistil zánět achilovky a ještě patní ostruhu ze spodu paty a boku. Absolovovala jsem ultrazvuk, ozařování v Praze na Karláku, teď jsem dokončila 16x nástěvu laserovou terapií a noha stále bolí. Mám ještě jiné možnosti? Chci vyzkoušet i rázovou vlnu. Nebude ošetření náročné pro Achilovku. A doporučujete spíš vysokofrekvenční? děkuji Hamplová















AMARYLLIS  |  Basic member  |  Praha
  • 4 odpovědí
Dobrý večer, terén po aplikaci kortikoidů je pro jakékoliv další ošetření problematický - rizikový. Žel z Vašich řádků netuším, kolik Vám je let, věnujete-li se sportu..Mohu li doporučit, objednejte se k nám ke bezplatné konzultaci( tel.číslo 777 8 444 92 nebo na emailové adrese info@amaryllis.cz),ke konzultaci prosím přineste sebou závěry odborných vyšetření.Dále bychom se zařídili dle aktuálního nálezu. Děkuji za otázku a přeji příjemný večer, Dr. Takácsová, centrum Amaryllis.
MUDr. Zdeněk Kopal  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Frýdlant v Čechách
  • 114 odpovědí
  • 5 Likes
mám dobré zkušenosti s rv i u zánětu ach. šlachy je nutno podrobně vyšetřit rtg a pak další terapie opich kortikoidem není řešení kopal
Balboreta  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
momentálně se potýkám se zánětem achilovky, který nastal po aplikaci rázové vlny. Před 12 lety jsem prodělala zánět achilovky způsobený zátěží při tanečních trénincích (impulzem tenkrát byla i nevhodná obuv). Zánětu jsem se zbavila, ale přetrval výčnělek na vnější straně patní kosti, který mi nadále znepříjemňoval koupi obuvi. 2. a 9 března, tedy skoro před dvěma měsíci, jsem podstoupila léčbu rázovou vlnou přístrojem zn. Madisson v pražském Fyzio and Beauty centru Flora. Měla jsem absolvovat pět aplikací. Zákrok byl poměrně bolestivý. Den po druhé aplikaci jsem už na nohu nemohla došlápnout. Zhruba po dalších desti dnech jsem sice přestala kulhat, ale stále v různé intenzitě trpím bolestmi. Před terapií, před 2 měsíci, jsem aktivně sportovala, vedla kurzy tance pro děti, často jezdila na kole a na lyžích, hodně jsem chodila po horách. Nyní mohu chodit jen omezeně. Nově jsem absolvovala ultrazvukovou terapii. Navštívila jsem dva lékaře. Jeden dle roengenu odvětil, že moje noha vypadá jako u staré tlusté báby (jenže mně je 34 let a vážím 52 kg) a další lékařka konstatovala, že zase nevidí žádné zásadní změny. Plně si uvědomuji, že jsem udělala chybu, když jsem terapii rázovou vlnou podstoupila. Může mi někdo poradit, kde by se někdo mým problémem byl ochotný pečlivě zabývat? Velmi děkuji
Medical Institut Plzeň  |  Basic member  |  Plzeň
  • 7 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,
bolesti Achillovy šlachy úspěšně pomocí rázové vlny léčíme. Bohužel po aplikaci kortikoidu není léčba rázovou vlnou možná. První terapii je vhodné absolvovat 1,5 až 3 měsíce po aplikaci kortikoidu. Budete-li mít zájem, objednejte se k naší fyzioterapeutce na konzultaci zdarma, tel.č. XXXXXXXXXXX. Léčbu rázovou vlnou provádíme v prostorách Salonu Andělské Krásy. S pozdravem, Medical Institut Plzeň
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 76 Likes
Dobrý den, rázová vlna je jen pomocnou terapií. Postižení achilovky - " zánět" je důsledkem chronické svalové nerovnováhy v trojhlavém svalu se zvýšeným napětím na úponu achilovky, které vede k bolesti, porušení svalových vláken. Obstřiky s kortikoidem nejsou dlouhodobě vhodným řešením. Je potřeba dát do pořádku kondici trojhlavého svalu, korigovat postavení nohy a léčit svalové změny typu trigger points

Související recenze a zkušenosti

Léčba rázovou vlnou - Související videa

Doktor ve Vašem okolí