Nedostatečná výška kosti pro vložení implantátu

Nedostatečná výška kosti pro vložení implantátu

Alex  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Dobrý den,lze zavést implantát do horní čelisti /.chybějící šestka/ když dle lékaře je výška kosti pouze 3mm? Děkuji
MUDr. Zdenek Kotek  |  Premium member  |  Stomatochirurgie  |  Kobylí na Moravě, Břeclav, Hodonín
  • 33 odpovědí
  • 7 Likes
Výška kosti 3mm nezabezpečuje stabilitu implantátu v kosti/ani v kombinaci se současnou augmentací/. Riziko neúměrné. Po operaci-během žvýkání- riziko uvolnění implantátu- jednak do čelistní dutiny, jednak do dutiny ústní. Absolutně nutné masivně augmentovat- předem, půl roku počkat na implantaci. Pokud sousední zuby nejsou intaktní,živé, -- upřednostnit jednoznačně klasický můstek.

Související recenze a zkušenosti

Zubní implantáty - Související videa

Doktor ve Vašem okolí