Dobrý den, chtěla bych se zeptat od jakého dne menstruačního cyklu bych měla brát utrogestan, když mám ovulaci 17 -20 DC? Chtěla bych otěhotnět - bez utrogestanu nepřicházela menstruace. Mám ho naordinovaný od 16 DC do 25 DC od mého lékaře. Obávám se ale, že když mám ovulaci 20 DC a utrogestan beru již od 16 DC, že to může mít nějaký negativní vliv na otěhotnění (někde jsem četla, že to může působit trochu jako antikoncepce). Děkuji
Ovulace a utrogestan
(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
Je opravdu lepší užívat Utrogestan až po ovulaci. Předčasné nasazení může teoreticky nepříznivě ovlivnit stav děložní sliznice. Záleží ale i na tom, jak ovulaci prokazujete a i na tom, jakou dávku Utrogestanu užíváte.
MUDr. Jan Šulc
![]() | Premium member |
Počet příspěvků: 424
Dobrý den,
Vaše informace, že Utrogestan by měl být užíván až po ovulaci, jsou správné. Doporučuji tedy jakýkoli bezpečný průkaz ovulace (ultrazvuk, ovulační testy) a Utrogestan nasadit až poté.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová, REPROMEDA Brno
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý den, chtěla jsem se zeptat s manželem se pokoušíme o miminko dostala jsem clostibegin pro ovulaci a 16 den mam začít brat ultrogestat na udržení plodu a mam ho brat 10 dni.za jak dlouho po vysazení se dovim jestli se nám mimi povedlo? nebo za jak dlouho dostanu menstruaci? děkuji předem za odpověď
Dobrý den.
Především radím monitorovat ovulaci (ovulační testy nebo alespoň měření BT) a Utrogestan nasadit až po ní. Gravitestem můžete prokázat těhotenství za cca 2 týdny po ovulaci. Pokud neotěhotníte, měla by se menstruace dostavit za 1-3 dny po vysazení Utrogestanu.
MUDr. Jan Šulc
![]() | Premium member |
Dobrý den,
doporučuji Vám 28. den menstruačního cyklu provést těhotenský test, z toho bude patrno, jestli jste otěhotněla.
Pokud nebudete těhotná, menstruace by se měla dostavit asi za 3-4 (někdy až do 7 dnů) po vynechání Utrogestanu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Dobrý den,
je mi 27 let a s manželem se snažíme o první miminko. HA jsem vysadila více jak před rokem, menstruaci jsem měla velmi slabou a nepravidelnou. Po krevních testech hladiny hormonů mi lákařka nasadila Utrogestan vždy ráno a večer jednu tabletu 16-25 den cyklu, který beru již tři měsíce. Menstruaci jsem vždy dostala před dobráním prášků 23-25 den. Tablety poté nedobírám, takže místo deseti dnů je užívám pouze 8-9 dní. Nebo je mám spíše dobírat? Zkoušela jsem si měřit BT, ale žádné zvýšení nenastalo a nebo jen jeden den. Přemýšlím o ovulačních testech, ale nevím, které si koupit a které dny bych měla proměřit.
Děkuji
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké vyšetření se provádí když nemůžu již rok otěhotnět? 3 měsíce mám nasazen Utrogestan, pro nepravidelné menses. Při domácích ovulačních testech mě vyšel vždy negativní výsledek. Tudíž asi nemám ovulaci? Moje lékařka mi tvrdí, že jsem zdravá a mladá /27 let, přítel 31/ ale žádné vyšetření kromě UTZ neprovedla. Vaginální UTZ 18 den cyklu - sliznice 7 mm. Je to správé? Děkuji za odpověd. 8 let jsem užívala hormonální antikoncepci.
![]() | Premium member |
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz.
Obvyklé je v tomto případě vyšetření hormonální z krve a ultrazvuk k detekci růstu ovulačního folikulu. Je možné, že v hormonálním profilu může být zjištěna určitá odchylka, která bude moci být upravena za pomoci tablet, případně by bylo možno Vaše vaječníky stimulovat k produkci zralých vajíček.
Nabízím Vám v tomto směru pomoc v ambulanci sanatoria REPROMEDA, objednat se můžete na telefonním čísle 533306351.
Jako další vhodné vyšetření dop i vyšetření spermiogramu partnera.
prim MUDr Pavel Texl
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
s manželem se snažíme o miminko. Doktor mi předepsal utrogestan.a to 2balení. Prášek jsem si měla vzít 16.den 2xdenně a tak do 3dnů se měla dostavit menstruace.ale první balení jsem dobrala a až 7 den jsem dostala menstruaci.ta byla docela slabá než obvykle mám. Nemůžu být i přesto těhotná?? děkuji
Dobry večer
určitě můžete , a proto dop URITEST z lékarny nebo návštivit váš odborny gynekolog .
drřim vám pálce.
Dr Samer Assad
![]() | Premium member |
Dobrý den,
doporučuji provést těhotenský test, těhotná být samozřejmě můžete.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobry vecer,
dekuji za odpoved.
chtela jsem se jeste zeptat,za jak dlouho si mam udelat ten tehotensky test od menzesu??
dekuji
návštěvník
Dobry den,
chtela jsem se zeptat,za jak dlouho si mám udělat tehotenský test po menzesu??
děkuji
návštěvník
Dobrý den, s přítelem se již rok snážíme otěhotnět.Během roku jsem 1x potratila a poté jsem začala mít nepravidelnou mestruaci. Můj lekař mi nasadil Utrogestan 1-0-1, který užívám od prosince.První měsíc jsem dostala menstruaci první den po dobrání a pak za 14dnů znovu,tento měsíc po dobrání naopak menstruace trvala jen jeden den.Tak už vůbec nevím,jak jej dále užívat a jestli je to normální.Děkuji za odpověď.