Ovulace a utrogestan

(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)

Ovulace a utrogestan

Dobrý den, chtěla bych se zeptat od jakého dne menstruačního cyklu bych měla brát utrogestan, když mám ovulaci 17 -20 DC? Chtěla bych otěhotnět - bez utrogestanu nepřicházela menstruace. Mám ho naordinovaný od 16 DC do 25 DC od mého lékaře. Obávám se ale, že když mám ovulaci 20 DC a utrogestan beru již od 16 DC, že to může mít nějaký negativní vliv na otěhotnění (někde jsem četla, že to může působit trochu jako antikoncepce). Děkuji

1.3.2010 08:24

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Ovulace a utrogestan / 1.3.2010 8:24

Dobrý den.
Je opravdu lepší užívat Utrogestan až po ovulaci. Předčasné nasazení může teoreticky nepříznivě ovlivnit stav děložní sliznice. Záleží ale i na tom, jak ovulaci prokazujete a i na tom, jakou dávku Utrogestanu užíváte.
MUDr. Jan Šulc

1.3.2010 08:56

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Ovulace a utrogestan / 1.3.2010 8:24

Dobrý den,
Vaše informace, že Utrogestan by měl být užíván až po ovulaci, jsou správné. Doporučuji tedy jakýkoli bezpečný průkaz ovulace (ultrazvuk, ovulační testy) a Utrogestan nasadit až poté.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová, REPROMEDA Brno

1.3.2010 11:22

RE: Ovulace a utrogestan

dobrý den, chtěla jsem se zeptat s manželem se pokoušíme o miminko dostala jsem clostibegin pro ovulaci a 16 den mam začít brat ultrogestat na udržení plodu a mam ho brat 10 dni.za jak dlouho po vysazení se dovim jestli se nám mimi povedlo? nebo za jak dlouho dostanu menstruaci? děkuji předem za odpověď

9.12.2010 21:08

RE: RE: Ovulace a utrogestan

Dobrý den.
Především radím monitorovat ovulaci (ovulační testy nebo alespoň měření BT) a Utrogestan nasadit až po ní. Gravitestem můžete prokázat těhotenství za cca 2 týdny po ovulaci. Pokud neotěhotníte, měla by se menstruace dostavit za 1-3 dny po vysazení Utrogestanu.
MUDr. Jan Šulc

10.12.2010 09:37

Dobrý den,
doporučuji Vám 28. den menstruačního cyklu provést těhotenský test, z toho bude patrno, jestli jste otěhotněla.
Pokud nebudete těhotná, menstruace by se měla dostavit asi za 3-4 (někdy až do 7 dnů) po vynechání Utrogestanu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

10.12.2010 21:11

Dobrý den,
je mi 27 let a s manželem se snažíme o první miminko. HA jsem vysadila více jak před rokem, menstruaci jsem měla velmi slabou a nepravidelnou. Po krevních testech hladiny hormonů mi lákařka nasadila Utrogestan vždy ráno a večer jednu tabletu 16-25 den cyklu, který beru již tři měsíce. Menstruaci jsem vždy dostala před dobráním prášků 23-25 den. Tablety poté nedobírám, takže místo deseti dnů je užívám pouze 8-9 dní. Nebo je mám spíše dobírat? Zkoušela jsem si měřit BT, ale žádné zvýšení nenastalo a nebo jen jeden den. Přemýšlím o ovulačních testech, ale nevím, které si koupit a které dny bych měla proměřit.
Děkuji

24.6.2011 12:26

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké vyšetření se provádí když nemůžu již rok otěhotnět? 3 měsíce mám nasazen Utrogestan, pro nepravidelné menses. Při domácích ovulačních testech mě vyšel vždy negativní výsledek. Tudíž asi nemám ovulaci? Moje lékařka mi tvrdí, že jsem zdravá a mladá /27 let, přítel 31/ ale žádné vyšetření kromě UTZ neprovedla. Vaginální UTZ 18 den cyklu - sliznice 7 mm. Je to správé? Děkuji za odpověd. 8 let jsem užívala hormonální antikoncepci.

4.10.2011 13:31

Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz.
Obvyklé je v tomto případě vyšetření hormonální z krve a ultrazvuk k detekci růstu ovulačního folikulu. Je možné, že v hormonálním profilu může být zjištěna určitá odchylka, která bude moci být upravena za pomoci tablet, případně by bylo možno Vaše vaječníky stimulovat k produkci zralých vajíček.
Nabízím Vám v tomto směru pomoc v ambulanci sanatoria REPROMEDA, objednat se můžete na telefonním čísle 533306351.

4.10.2011 21:38

Jako další vhodné vyšetření dop i vyšetření spermiogramu partnera.
prim MUDr Pavel Texl

6.10.2011 17:33

Dobrý den,
s manželem se snažíme o miminko. Doktor mi předepsal utrogestan.a to 2balení. Prášek jsem si měla vzít 16.den 2xdenně a tak do 3dnů se měla dostavit menstruace.ale první balení jsem dobrala a až 7 den jsem dostala menstruaci.ta byla docela slabá než obvykle mám. Nemůžu být i přesto těhotná?? děkuji

5.11.2011 18:56

Dobry večer
určitě můžete , a proto dop URITEST z lékarny nebo návštivit váš odborny gynekolog .
drřim vám pálce.
Dr Samer Assad

5.11.2011 19:23

Dobrý den,
doporučuji provést těhotenský test, těhotná být samozřejmě můžete.

7.11.2011 11:28

Dobry vecer,
dekuji za odpoved.
chtela jsem se jeste zeptat,za jak dlouho si mam udelat ten tehotensky test od menzesu??
dekuji

7.11.2011 18:56

Dobry den,
chtela jsem se zeptat,za jak dlouho si mám udělat tehotenský test po menzesu??
děkuji

10.11.2011 06:33

Dobrý den, s přítelem se již rok snážíme otěhotnět.Během roku jsem 1x potratila a poté jsem začala mít nepravidelnou mestruaci. Můj lekař mi nasadil Utrogestan 1-0-1, který užívám od prosince.První měsíc jsem dostala menstruaci první den po dobrání a pak za 14dnů znovu,tento měsíc po dobrání naopak menstruace trvala jen jeden den.Tak už vůbec nevím,jak jej dále užívat a jestli je to normální.Děkuji za odpověď.

26.1.2012 16:12