Zjištění ovulace

(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)

Zjištění ovulace

Dobrý den, příští cyklus začínám brát Clostilbegyt. Gynekolog mi v posledních dvou cyklech (12. den) provedl vnitřní UZ s výsledkem anovulace. Zhruba 8 dní po tomto vyšetření jsem měla subjektivní \\\"příznaky\\\" ovulace a tak jsem zkusila ovulační testy z moči, které byly pozitivní. Mohlo jít o ovulaci? Jak dlouho před ovulací je folikulometrie průkazná? Ještě musím dodat, že mám chronický zánět štítné žlázy (hodnotu TSH momentálně hraniční) a beru Euthyrox 50. Menstruační cykly mám 28 až 38 dní, pravidelně se mi střídají kratší (28-30 dní) a delší (36-38 dní). Doufám, že je můj dotaz dostatečně srozumitelný a děkuji za odpověď. Zuzana

1.7.2010 08:47

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zjištění ovulace

Dobrý den,
ano,mohlo se jednat ovulaci, která asi proběhla později, typicky se tak děje v delších menstruačních cyklech. Nedostatečně korigovaná patologie štítné žlázy může způsobovat nepravidelnost menstruačního cyklu, tedy prodloužení i zkrácení a následně nepravidelnosti ovulace.
S pozdravem
M.Fischer,Repromeda,Brno

8.7.2010 14:49

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, mám dotaz ohledně ovulace. Před 2 měsíci jsem vysadila antikoncepci a s přítelem se pokoušíme o miminko,ale nedaří se. První menstruace byla zpožděná ( cyklus 32 dní ). Dvanáctý den cyklu jsem měla mít ovulaci,ale místo toho jsem začala krvácet a byla jsem na vyšetření ultrazvukem, gynekolog říkal, že ovulaci nemám a že mám od tohoto krvácení počítat znovu plodné dny a brát toto krvácení jako menstuační... poté jsem si dělala ovulační test a byl negativní. Je možné,že vůbec nemám ovulaci. Mám ještě počkat a dělat si ovulační testy nebo se mám obrátit na doktora, aby mě dal hormony k léčbě ? Nechci se hned cpát hormony, po hormonální léčbě jsem v minulosti dost přibrala... děkuji za odpověď.

9.7.2010 20:51

Dobrý den,
myslím ,že po 2 měsících po vysazení antikoncepce je brzo na určení zda ovulujete či nikoli.Doporučuji Vám ještě několik měsíců vyčkat, aby bylo jasné jak máte pravidelný cyklus a jak vycházejí event.výsledky ovulačních testů.
S pozdravem
M.Fischer,Repromeda,Brno

10.7.2010 15:05