Zhoršení zraku po jídle a dýchací problémy

Zhoršení zraku po jídle a dýchací problémy

kedar  |  návštěvník
Dobrý den,
mám problém s zaostřením zraku po jídle. Tento stav se stale zhoršuje. Dnes to je již skoro okamžitě po pozření jakékoliv stravy či nápoje. Po určité době v řádu minut někdy i desítek se to srovná. S tím souvisí i dýchací problémy. Není to zcela pravidelné jako se zhoršením zrak , ale velmi často dojde ke zhoršení dýchání - podobné astmatickému záchvatu. Bývám alergický na kočky. V dětství jsem šilhal a to právě po jídle. Mám diagnostikovane astma,SAS a chrápu. Nosím brýle 1,5 dioptrie na obě oči. Jsem obézní. Obezita II stupně. Mám tzv pivní bříško i když nejsem pivař. Veškerá vyšetření na krev a moč jsou v normě. Nemám zvýšený cholesterol, cukry. Navíc se v poslední době přidaly bolesti zad v oblasti ledvin. Pravděpodoně od páteře. Pocity bolesti jsou silné při stolici. Byl jem na sono a nic nenašli. Obezitu jsem již začal řešit, návštěvou dietologické ordinace a dodržuji redukční dietu + zvýšení sportovní-fyzické aktivity. Chůze jízda na kole. Děkuji za odpověď.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
pokud je oftalmologické vyšetření bez nálezu, pak vidím dvě možnosti - za prvé vlivem velkého výkyvu glykémie po jídle dojde ke změně indexu lomu optického prostředí a oko se pak zatíží vyšší dioptrickou vadou. Ovšem tak velké výkyvy jsou málo pravděpodobné. Nebo se může jednat o tzv. postprandiální hypotenzi, tedy stav, kdy po jídle klesne krevní tlak a oko je méně prokrveno. Takže bych doporučil i monitoring TK.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX