Do práce po IVF?

Do práce po IVF?

zuzu  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den, Jsem 11. den po ET a zatím mám neschopenku. Doma jsem docela v klidu, ale i nervózní. Zatím nevím, jestli se vše povedlo. Ale chtěla bych se zeptat, jestli je vhodné chodit do práce. JSem učitelka a práce mě zase až tak moc nestresuje. Více mě stresuje představa neschopenky, že mám omezený pohyb atd. Ale nechci nic pokatir, když už jsme za miminkem museli jít tak daleko. Kdyby se náhodou uchytily obě embrya, bylo by vhodnější zůstat doma? Děkuji za odpověď. Vážně nevím, jak se rozhodnout.
Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 350 odpovědí
  • 3 Likes
Po IVF cyklu není nutná pracovní neschopnost. Spíše dop. pacientkám nenastupovat PN. Práce je psychickým odreagováním od problému. PN nezvýší šanci na úspěch. PN doporučuji pouze při subjektivních potížích , jako je bolestivost podbříšku po odběru vajíček. Klid tyto potíže tlumí
Dr Texl Sanatorium Helios brno
Andy  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobry den,jsem paty den po ET.Zitra bych mela jít do prace.Citim se dobre,žádné komplikace,ani bolesti nemam.Pracuji jako servírka v kavarne,takze nenosim nic tezkeho,nic fizycky narocneho(podle mne).Jen jsem 12 hodin na nohou,nejsem si jista,zda to muže mit vliv na embryjko.Dkuji moc za odpoved,Andrea
johanna  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 8 odpovědí
Dobrý den,brzy mě čeká ivf-opu.Ráda bych znala Váš názor,co se týče pracovní neschopnosti-je nutné si brát pracovní neschopnost?Nerada bych něco zanedbala,ale zase se mi nechce nastupovat neschopenku zbytečně.Pracuji na zkrácený úvazek-4 hodiny denně na dětském oddělení v nemocnici,do kontaktu přicházím s nemocnými dětmi.Imunitu mám ale myslím dobrou-nemocná jsem naposledy byla ani nepamatuji.Co byste mi doporučili?Bývá nějak oslabená imunita po hormonální stimulaci?Je nutné zůstávat doma-případně jak dlouho?Mnohokrát děkuji za odpověď.
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Hormonální stimulace imunitní odezvu výrazněji neovlivňuje.
Na našem pracovišti doporučujeme po dobu alespoň několika dní po transferu určité omezení všech aktivit. Pokud to žena potřebuje, samozřejmě vystavujeme i neschopenku. Nemáme ani námitky proti pracovní neschopnosti trvající v horším případě do menses, v lepším do konce těhotenství.
Je mi známo, že existují centra, které na pozitivní vliv restrikce aktivit po transferu nevěří. Problém je v tom, že, pokud vím, neexistují spolehlivé analýzy, které by vliv těchto opatření podpořily nebo naopak vyloučily.
Vždy samozřejmě přihlížíme především k názoru konkrétní pacientky.
MUDr. Jan Šulc
Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 350 odpovědí
  • 3 Likes
Vážená paní, pokud se po ET budete cítit dobře, nebude se situace komplikovat hypertimulačním syndromem (výrazné bolesti v podbříšku, ascites) , pak se můžete klidně vrátit do práce a očekávat výsledek.
toto doporučuji všem našim pacientkám.
Dr Texl
anonym  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den,

Prvni IVF bylo uspesne mame zdraveho kluka {15mesicu},dnes jsem 2 den po ET 2x blastocysta{5 dni kultivace}, bojim se, ze - kdyz zvedam 12kg dite!!, tak se mi embrijka neuhnizdi!!!ma na to vliv mensi nahama? , dopoledne se musim o nej starat takze moc klidu nemam.....mam si radsi domluvit hlidani na cely den do teh.testu?take citim mensi tlaceni ve vejcovodech/podbrisku ale jak sem cetla v predeslych odpovedi mohou to ovlivnit hormony, zavadim si 3-2x untrogestan
Velmi dekuji za odpoved
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

doporučujeme se vyhýbat jakékoliv tělesné zátěži i pohlavnímu styku v prvních 12ti týdnech.V tomto období je vyšší pravděpodobnost potrácení,což je dokázáno i statisticky.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
terezka  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 5 odpovědí
Dobrý den,v nejbližší době mě čeká ivf,zajímalo by mě zda můžu bez obav do práce po transveru embrii,pracuji jako prodavačka v pekařství,celý den tahám bedny s pečivem a vstávám 3.30 ráno,chtěla bych být doma v klidu,je možné dostat neschopenku po ivf a když se potvrdí tehotenství můžu být na neschopence celé tehotenství?děkuji
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Osobně doporučuji ženám po transferu omezení aktivit a fyzické šetření - výrazné v období několik dní po transferu a následně v rozumné míře. Vystavení neschopenky je možné. Ve Vašem případě to považuji za vhodné. Pracovní neschopnost může pokračovat i v těhotenství.
MUDr. Jan Šulc
terezka  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 5 odpovědí
dobrý den,v pátek začínám se stimulací na ivf,mám brát acidum folikum-kyselina listová a beru femibion pro nastávající matky.Můžou se tyto léky brát spolu nebomám užívat jen jeden-který.moc děkuji za odpověd,zapoměla jsem se zeptat lékaře.
Ferticare Karlovy Vary  |  Basic member  |  Karlovy Vary
  • 3 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.

Zcela postačí acidum folicum, kombinace obou je zcela zbytečná, Femibion bych prozatím vysadila.
terezka  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 5 odpovědí
Dobrý den,prosím o radu nebo spíš ujištění že je vše v pořádku.11 dní si píchám decapeptyl,první dny mě dost bolel pravý vaječník,pak jsem dostala menstruaci a nebolí mě nic.Neměla bych nějak citít že dochází ke stimulaci?
terezka  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 5 odpovědí
Dobrý den,píchám si decapeptyl a dnes si začnu píchat gonal v rámci ivf stimulačního protokolu.Decapeptyl si píchám v podvečer,je jedno v kterou dobu si píchnu gonal,můžu ve stejnym čase,nebo jeden ráno druhý večer,aby se léky nějak neovlivnili.děkuji.
rampepurda  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Jsem 3.tí den po ET a je mi doře teď mám ještě 3 dny dovolenou. Vůbec nic mě nebolí, tak chci jít pak do práce. Má práce není vůbec fyzicky náročná, sedím u počítače. Už se tam i těším, příjdu na jiný myšlenky a baví mě. za 10. dní mám jít na krevní testy zda to vyšlo. Chci se zeptat zda je nezbytné po stanovení těhotenství po IVF jít na neschopenku. Ráda bych ještě zůstala v práci. Děkuji za odpověď.
Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 350 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý večer,
po transferu není nutný tělesný klid a neschopenka. Stav je srovnatelný se spontáním těhotenstvím. Pokud nemáte potíže, můžete normálně pracovat.
prim MUDr Pavel Texl

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí