Těhotenství po odstranění vaječníků?

Těhotenství po odstranění vaječníků?

veronika  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli mám šanci na otěhotnění je mi 25let a před 10lety jsem prodělala operaci vaječníků a bohužel jsem přišla o oba.Zatím teda miminko neplánuji ale určitě bych jednou chtěla a zaroven se chci zeptat na věk kdy je nejlepší jít na um.oplodnění děkuji s pozdravem Crhová Veronika
Sanatorium Pronatal  |  Basic member  |  Praha, Teplice, Karlovy Vary, České Budějovice, Kolín
  • 29 odpovědí
Vážená paní,
pokud Vám byly odstraněny oba vaječníky (jak píšete), jedinou možností otěhotnění je pomocí darovaných vajíček. Výsledky této léčby- na rozdíl od léčby s vlastními vajíčky, nejsou tolik závislé na věku. Přesto- na darovaná vajíčka se čeká a je nutné vše plánovat s dostatečným předstihem.
S pozdravem
Doc.MUDr.T.Mardešić CSc., vedoucí lékař Sanatoria Pronatal (XXXXXXXXXXXXXXX)
  • 247 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
pokud Vám byly opravdu odstraněny oba vaječníky, otěhotnět můžete pouze pomocí darovaných vajíček. Úspěch této léčby není příliš závislý na věku. Pokud by ve Vašem vyjádření byla nepřesnost a byly Vám odstraněny vejcovody, či například ponechána část vaječníku, situace by byla od popsané odlišná a mohla byste samozřejmě absolvovat umělé oplození s užitím vlastních vajíček. Pak je optimální věk do 35 let.
Máte-li další dotazy, můžete mě kontaktovat na e-mailu lhromadova@repromeda.cz
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Pokud Vám byly odstraněny oba vaječníky, můžete otěhotnět jedině v rámci IVF programu s užitím darovaných vajíček.
Ideální čas je obtížné posoudit. Bude třeba vzít do úvahy, proč byly vaječníky odstraněny. Tento zákrok není častý a jistě měl vážnou příčinu. Tu nelze nejspíš při úvahách o budoucím otěhotnění pominout.
MUDr. Jan Šulc
Doc. MUDr. Igor Crha, CSc.  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Brno
  • 22 odpovědí
  • 1 Like
Po odstranění vaječníků je možné dosáhnout těhotenství pomocí darovaných vajíček oplodněných spermiemi partnera. S vyšším věkem se zvyšuje riziko možných komplikací těhotenství, důležitou hranicí je také 39 let - věkový limit pro úhradu léčby zdravotní pojišťovnou.
I.Crha
vladka10  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
dobry den chtěla bych se zeptat ,jestli mám nějakou možnost umělého oplodnění,když jsem po sterilizaci.měsíčky mi vymizely vzápětí potom zákroku. je možnost po hormonální léčbě .ještě uměle oplodnit, pokud moje vajíčka ještě budou fungovat? a pokud ne je možnost darovaného vajíčka ? jsem po 40 ..děkuji vladka
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Máte-li zachovanou dělohu, je umělé oplodnění možné. Po sterilizaci přichází do úvahy jen mimotělní oplodnění, tedy IVF program. Zda bude možno užít Vaše vajíčka, není jisté. Odpoví hormonální testy. Darované vajíčko s vysokou pravděpodobností užít půjde.
MUDr. jan Šulc
  • 247 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,

sterilizace znamená přerušení průchodnosti vejcovodů, funkce vaječníků není tímto výkonem dotčena. Pokud však nemáte spontánní menstruační cyklus, je třeba vyšetřit činnost Vašich vaječníků a na základě výsledku rozhodnout zda Vaše vaječníky mohou být stimulovány pro zisk vajíček v rámci umělého oplození. Pokud ne, zůstává k dispozici metoda užití dárcovského vajíčka.

S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
ivana  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den chtela jsem se zeptat, jsem lesbicka a se svou pritelkyni touzime po miminku, je mi 21 let a zajima nas, jak mame postupovat krok po kroku , az k umelemu oplodneni, jakou nemocnici vyuzit, kdyz jsme z Opavy a take, jakou financni castku k tomuto potrebujem. Dekujem s pozdravem
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Legislativa ČR stanoví, že umělé oplodnění je možno provést pouze na žádost ženy a muže. Vždy je tedy v současnosti třeba muž, který uzná svým podpisem uzná otcovství k v budoucnosti potenciálně narozenému dítěti.
MUDr. Jan Šulc
ivana  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den chtela jsem se zeptat jsem lezbicka a se svou pritelkyni chcem miminko, zajima nas, jak postupovat krok po kroku, do jake nemocnice, jeke vysetreni, nemocnice blizko Opavy a jakou financni castku si prichystat na tento vykon umele oplodneni. Dekuji za odpoved
Doc. MUDr. Aleš Sobek, CSc.  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Olomouc
  • 88 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, přímá léčba neplodnosti pro lesbický pár není v ČR možná. Pro podrobnější rozklad problematiky je vhodné kontaktovat některé centrum specializované na tento druh léčby. Doc.MUDr. Aleš Sobek, CSc.
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

dle zákona nelze provést umělé oplodnění u lasbických dvojic.Pokud mátew zájem, můžete se u nás stavit k bezplatné konzultaci a my Vám vše vysvětlíme.

S pozdravem

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Almas  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, kdy se mohu pokusit o 2ivf po neuspěšném 1 ivf??? děkuji za odpověd
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

pokud jde o cyklus s hormonální stimulací, tak za tři měsíce.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Gyncentrum Ostrava
Michal26  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den,

dnes byla manželka na operaci vaječníků a vejcovodů (vyšetření pomocí laparoskopie) po zákroku nám lékaři sdělili nemilou zprávu a to, že máme jeden vaječník zcela nefunkční a druhý vaječník funkční jen z části, tudíž je spontální otěhotnění podle lékařů zcela vyloučené, ale že děloha by měla být v pořádku. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda-li máme velkou šanci otěhotnět pomocí umělého oplodnění. Velmi si přejeme miminko a dá se říct, že pro nic jiného poslední dobou nežijeme.
Dále bych se chtěl zeptat jak je to s cenami umělého oplodnění, ptal jsem se spousty lidí, ale každý mi říká různé věci, např. že první pokus je "zdarma" a další jsou spoplatněny částkami od 30 do 90 ti tisíc záleží na počtu pokusů. Tak bych potřeboval vědět, kde je pravda.

Mnohokrát děkuji za odpověď

Michal D.
Doc. MUDr. Aleš Sobek, CSc.  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Olomouc
  • 88 odpovědí
  • 11 Likes
Vážený pane Michale, nic není ztraceno. Pro bližší vysvětlení je potřeba více informací. Jak se Vaše paní zotaví, doporučuji navštívit některé z center specializovaných na léčbu neplodnosti. Zde Vám specialisté vysvětlí možné postupy a sdělí i rozsah úhrady pojišťovny. V oblasti IVF nejsou některé výkony hrazeny, ale jejich součet (v našem centru) zdaleka nedosahuje hranice 30 000. Přeji pěkný den a Vaší paní rychlou rekonvalescenci.



Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.
Polanka nad Odrou
XXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Doc. MUDr. Aleš Sobek, CSc.

Michal26  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den pane Doktore,

velmi Vám děkuji za Vaši rychlou odpověď, jsem moc rád, že jsem se dočkal několika odpovědí během tak krátké doby. Určitě budeme hledat a navštěvovat některá z center.
Už jsem také navštívil stránky Vašeho centra a jelikož jsme s manželkou u České Průmyslové Zdravotní Pojištovny, tak si troufám říci, že Vás určitě navštívíme. Ještě jednou děkuji za Váš čas a Vaši odpověď.

Přeji příjemný zbytek dne.
Michal Dvořák
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Stanovení funkčnosti vaječníků na základě laparoskopie není vždy spolehlivé. Určitě bude třeba doplnit vyšetření hormonálních hladin - především FSH, AMH, případně estradiolu, progesteronu.
Mimotělní oplodnění může být racionálním řešením. Ze zdravotního pojištění jsou kryty 4 cykly, z toho 3 s transferem embryí do věku 39 let. Některé metodiky, které zvyšují šanci na úspěch, ale hrazeny z pojištění nejsou. Doplatek se tak může pohybovat v řádu tisíců, ale tak vysoký, jak vy uvádíte, rozhodně není. Podrobněji event, viz. XXXXXXXXXXX v kapitole Finanční stránka (pro snadnou orientaci prosím užijte Mapu stránek)
Přeji úspěch
MUDr. Jan Šulc

Reakce na NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.

Michal26  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den pane Doktore,

velmi děkuji za Vaší rychlou odpověď, která mě moc potěšila, už jsem navštívil Vámi uvedené stránky a jakmile se manželka vrátí z nemocnice do všeho jí řádně zasvětím, aby byla takřka bez obav. Vaše centrum budeme určitě kontaktovat.
Ještě jednou děkuji a přeji příjemný zbytek dne.

Michal Dvořák
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,
než se pustíte do mimotělního oplodnění, bylo by dobré provést testy, zda jsou opravdu vaječníky nefunkční.Nejednalo se v tomto případě o vejcovody ?Pokud ano, pak je zde cesta mimotělního oplodnění, které je 3 x za život ženy hrazeno pojištovnou, doplácíte si jen nadstandardní výkony, která jsou nezbytné a doplatky za léky.Pokud máte zájem, můžete se dostavit na naši kliniku k bezplatné konzultaci, kde Vám vše vysvětlíme a Vy se můžete v klidu rozhodnout.

S pozdravem
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Gyncentrum Ostrava
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Eva  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat jakou mam sanci,ze jsem tehotna?9.9 jsem byla na ET kde me zavedli 1 embrio po 4 denni kultivaci.Po 14 dnech jsem měla hCG jen 37 a na UZ nebylo nic videt.Po kontrole za tyden jsem mela uz 963 na UZ stále nic, doktor mi rekl ze je to rychly narust at si zajdu do nemocnice,ze by to miohlo být mimodelozni tehotenstvi.V nemocnici na UZ nic nevideli a mela jsem prijit za dva dny na kontrolu,na UZ byla videt tecka o velikosti 2,2mm s tim ze je to bud embryo,nebo nejaka krev a hCG uz bylo 1692.Je možné že se embryo zahnízdilo dele a zaclo produkovat hCG až tri tydny po ET,Nebo je to skutecne mimodelozni tehu?
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Vámi popisované nálezy nejspíše opravdu bohužel svědčí pro mimoděložní těhotenství. Jiná alternativa je velmi nepravděpodobná. Definitivně odpoví další UZ.
Pokud by opravdu šlo o mimoděložní těhotenství, je možné na tom najít i něco pozitivního. S pomocí IVF dokáže Vaše vajíčko po oplození spermiemi partnera dát vznik kvalitnímu embryu, které je schopno implantovat a dále se vyvíjet. Že se tak stalo mimo dělohu, je smutné, ale je vysoce pravděpodobné, že se to příště podaří správně.
MUDr. Jan Šulc
Eva  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den jsem zhruba měsíc po umělém oplodnění,tudíž v 7tt.Mimoděložní těhotenství je vyloučeno.hCG mám 5836 stále roste i když se nezdvojuje jak by mělo.Gestační váček v 6 tt byl poze 4,5mm a uvnitř nebylo ještě nic vidět.Je ještě naděje,že by se jednalo o thotenství a jeho dobrý vývoj?Moc děkuji za odpověď.
  • 247 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
v 7. týdnu těhotenství je v gestačním váčku patrný plod i jeho srdeční akce, hCG je vyšší. Je možné, že se v tomto Vašem případě, bohužel, jedná o neprosperující graviditu, s určitostí Vám na Váš dotaz odpoví lékař, v jehož jste péči.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
iveta  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den jsem po zákroku sterilizace vaječníků chtěla jsem se zeptat jestli by bylo možné umělé oplodnění..bude mi 40 let moc děkuji ..a těším jse na Vaší odpověd:-))
  • 247 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
pravděpodobně máte na mysli sterilizaci, což je zneprůchodnění vejcovodů. Vaječníky Vám pravděpodobně zůstaly. Těhotenství byste mohla v tomto případě dosáhnout pomocí umělého oplození. Zdravotní pojišťovny umělé oplození po provedené sterilizaci nehradí v žádném věku.
Pro další informace či provedení léčby se můžete obrátit na jakékoli centrum asistované reprodukce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Pokud Vám byly odstraněny vaječníky, je otěhotnění možné s užitím darovaných vajíček. Sterilizace ale obvykle neznamená odstranění vaječníků, ale pouze přerušení vejcovodů. Pak je otěhotnění možné v rámci IVF programu i s využitím Vašich vajíček.
Máte-li zájem, velmi rádi s Vámi a s Vaším partnerem u nás podrobně probereme.
MUDr. Jan Šulc

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí