Rychle narůstající zákalky

Rychle narůstající zákalky

Tonda655  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 6 odpovědí
Dobrý de už od patnácti trpím na sklivcové zákalky. Ted je mi 21.Mám brýle na blízko ana obouch očích 3a půl dioptrie .Na pravé oko vidím lépe a zákalky mi u něj nevadí protože se ukaží jednou za čas nepřibývají.Horší je to z levým okem na to i ší že sou čím dál zřetelnější.(Vidím je ůplně všude na jakékoliv barvě ,špatně se mi čte,řídí auto a v práci.Bez černých brýlí už ani nemůžu vyjít ven.)Chtěl bych se zeptat zda existuje jaká koliv pomoc.Jinak si to oko snad vypíchnu:(.Děkuji za odpověd
Tonda655  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 6 odpovědí
Omlouvám se za hrubky v textu(Je toho na mě poslední dobou moc).
prof. MUDr. Pavel Rozsíval CSc., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Hradec Králové
  • 132 odpovědí
  • 6 Likes
Vážený pane,
děkuji Vám za Váš dotaz. Jistě nebude třeba, aby jste přikročil k naznačovanému řešení a oko si vypíchl. Krátkozrakost, kterou nejspíše trpíte, bývá spojena s výskytem zákalů ve sklivci, ale většinou ne u lidí tak mladého věku. Nepochybně je třeba, aby jste navštívil očního specialistu, který Vás vyšetří a zjistí důvod velkého rozdílu mezi očima, který vedle refrakční vady může být způsoben i jednostranným plíživým zánětem v oku, malým krvácením, cévní anomálií a dalšími příčinami. Pokud jsou zákaly opravdu výrazným problémem, lze je odstranit pomocí tzv. pars plana vitrektomie.
S pozdravem
Tonda655  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 6 odpovědí
Děkuji za odpověd.
Dneska se obědnám k panu Fišerovi do Prahy.
Oční klinika NeoVize Brno  |  Premium member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den pane Tondo,
S tím vypíchnutím ještě počkejte :-)
Pokud vás zákalky trápí je možné je dostranit operací zvanou PPV - běžně je provádíme a jsou hrazené zdravotními pojištovnami.
Pokud budete mít o operaci zájem objednejte se prosím na naší kliniku na níže uvedených číslech. Objednejte se na vyšetření k našemu sítnicovému specialistovi primáři Mojžíšovi.
Děkuji za váš dotaz a zdravím

MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize

Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice

tel:  517 ... Zobrazit číslo 517 070 700  Telefon
tel:  517 ... Zobrazit číslo 517 070 707  Telefon
mobil:  775 ... Zobrazit číslo 775 858 700  Telefon
fax:  533 ... Zobrazit číslo 533 306 113  Telefon
e-mail: info@neovize.cz

www.neovize.cz

Tonda655  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 6 odpovědí
Děkuji.Obědnám se co nejdříve to půjde, jen můžu mít ještě pár otázek? 1,Je možno aby se zákalky oběvili po operaci znova.2A zda se mi vratí ostrost zraku na stejnou hodnotu?3Jak je tato operace ůspěšná?Děkuji za odpověd
Oční klinika NeoVize Brno  |  Premium member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
PPV - odstraní jen ty zákalky, kdteré jsou přítomné. neřeší příčinu, kterou je vaše krátkozrakost. Nicméně zákalky se budou (pokud budou) tvořit již jen v periferii zorného pole, protože centrum, která vám vadí již bude ošetřené. Pokud je vaše špatné vidění způsobené opravdu jen zákalky pak se vidění vrátí na úroven , která byla před vznikem zákalků. Operace je extrémně úspěšná - provádí se již cca 20 let a její technika je velmi propracovaná.
Zdravím

MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize

Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon:  517 ... Zobrazit číslo 517 070 700  Telefon ,  517 ... Zobrazit číslo 517 070 707  Telefon
Mobil:  775 ... Zobrazit číslo 775 858 700  Telefon
Fax:  533 ... Zobrazit číslo 533 306 113  Telefon
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz

prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
> Nicméně zákalky se budou (pokud budou) tvořit již jen v periferii zorného pole, protože centrum, která vám vadí již bude ošetřené.

***

Zákalky se samozřejmě mohou tvořit dále. Nikdo neodstraňuje celý sklivec. Mohou se samozřejmě tvořit ve vrstvě za čočkou a pokud nebylo indukované PVD a nebo se nevyskytlo před operací, budou se tvořit v burse premacularis. Případně se může časem odtrhnout sklivcový lem, což vytváří možná ještě nepříjemnější efekty než zákalky.

Také je možné, že může dojít po vitrektomii k AVD, tj. odloučení sklivce od čočky - což je doprovázeno vznikem dalších zákalků...

Lze to samozřejmě řešit dalšími vitrektomiemi, ale bylo by dobré toto říkat, aby pacienti na případné další re-operace byli připraveni. (A to nemluvě, že se po vitrektomii urychlí tvorba katarakty, takže je třeba počítat s operací šedého zákalu do 1, 2, 10-ti let.)

> Operace je extrémně úspěšná - provádí se již cca 20 let a její technika je velmi propracovaná.

***

Možná by bylo dobré kdyby se k problematice vyjadřoval odborník na vitrektomii a ne obchodní ředitel firmy...

Vitreoretinální chirurg by asi sotva napsal EXTRÉMNĚ úspěšné. Byl by asi velmi rezervovanější.

Jinak mi totiž do dneška není jasné, proč po tak extrémně úspěšné operaci, s velmi vypracovanou technikou, jsem prošel hypotoníí, glaukomovým záchvatem a skončil s jizvami na sítnici...

Zdraví
Petr V.



Naďa  |  Moderátor
  • 24 odpovědí
Vážený pane Petře V.,
k Vaší poznámce "Možná by bylo dobré kdyby se k problematice vyjadřoval odborník na vitrektomii a ne obchodní ředitel firmy... ": jejím autorem je MUDr. Hycl, CSc. http://www.lekari-online.cz/lekari/hycl-josef vitreoretinální chirurg s dlouholetou praxí.
Diskutujte s lékaři i pacienty, proto zde fórum je, ale prosím neurážejte odborníky, kteří odpovědím zde věnují svůj čas.
Děkuji, N. Tobišková, za tým portálu LékařiOnline.CZ
Tonda655  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 6 odpovědí
.Tvoji odpověd Petře znám .Jsem už 3 měsice po operaci levého oka.Ze začátku jsem měl v oku vzduchovou bublinu ,Která splaskla tak po 14 dnech.Po niž jsem měl v oku asi tak 300 černých teček odhadem.Bylo to jako kdybych koukal na televizi která zrní.Ted po 3 měsících mi 99procent tecek zmizlo a este mi tam občas tečka přeběhne ,ale i kdyby to takhle zůstat mělo tak operace byla ůspěšná.Škoda že jsem ji nepodstoupil dřív a díky stresu mi vznikl tinitus.Děkuji odborníkům i tobě Petře za odpovědi.
Tom  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Ahoj.Když jsem zde nyní četl tvůj příspěvek vidím,že ty zákalky asi souvisí i s tinitem.Mi totiž vznikly tyto dva problémy téměř současně.
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
Ahoj Tondo, ty tečky byly buňky zánětu (co já vím). Měl jsem je také.
gustav  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
mám dosti podobný problém, lékaři mi říkají že mám "jen" sklivcové zákalky. Moje vidění na jedno oko se stále zhoršuje. Vidím přes celé oko veliký poloprůhledný kruh (pohyblivý) plný černých teček. V poslední době mám vidění přes toto oko "jako v mlze". Všichni mě uklidňují že jde jen o zákalky, jen musím říct že to je dost na moji psychiku .... nevim co s tím. Za 2 měsíce mám vyšetření na OCT tak uvidíme. Myslíte že by mi operace pomohla?

Reakce na gustav

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
podle Vašeho popisu vznikají sklivcové zákalky (černé tečky) pravděpodobně v důsledku počáteční ablace sklivcové membrány. Doporučoval bych dřívější vyšetření OCT, aby se vyloučila nutnost operace indikovaná kvůli odlučujícímu se sklivci, který může způsobit i makulární díru. Pokud se bude jednat opravdu "jen" o neškodné sklivcové zákalky, pak operace pars plana vitrektomie pomůže. Máme velmi dobré zkušenosti u pacientů, které zákalky psychicky obtěžují. Zlepšení je okamžité. Nevím odkud jste, ale zkuste se obrátit na nějaké soukromé pracoviště ve Vašem okolí - většinou objednávají do 14 dnů. V případě Naší kliniky Oftex objednáváme do deseti dnů.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
A co rizika té operace, která údajně tak pomůže? Já mám po této operaci poškozenou epitelovou vrstvu sítnice - jizvy na sítnici, takže nevidím tam kam se dívám...

Navíc může časem dojít k odloučení sklivce od čočky, takže vzniknout nové zákalky.. tzn. další operace pro zákalky...

A úplně jste pomlčel o nejčastější komplikaci, kterou je katarakta a ta vznikne 100% vždy, takže další operace, která také není bez rizika...

Reakce na prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
jako každá operace má i tato svá rizika, ale jsou opravdu malá. Uvědomte si, že bez rizik není ani očkování!
Je nutné rozlišovat mezi jednotlivými operaci PPV. Touto metodou se totiž operuje jak odchlípená sítnice, tak i odstranění zákalků. Snad budete se mnou souhlasit, když řeknu, že operace sítnice pro její onemocnění (např amoce sítnice) je daleko náročnější a delší výkon. Na druhou stranu odstranění sklivce při navrhovaném zákroku trvá necelých dvacet minut a jedná se v podstatě o nejjednodušší a nejméně zátěžovou operaci PPV.
A musím s Vámi nesouhlasit. Operace PPV neznamená stoprocentně vznik katarakty! Samozřejmě pokud podstoupíte náročnou operaci sítnice, kdy je zadní pouzdro vystaveno "umělým" vlivům a kapete dva měsíce kortikoidy, pak je riziko vzniku šedého zákalu poměrně značné. Ale u této operace opět velmi nízké, protože ani k jednomu nedochází.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
OK, kolik operací konkrétně pro sklivcové zákalky jste provedl? Jaké komplikace jste zaznamenal (hypotonie, endopthalmitis, retinální trhliny, amoce sítnice, katarakta) a s jakou procentuélní četností? Vydal jste kupř. nějakou odbornou studii na základě těchto operací a sledování pacientů?

Reakce na prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
provedl jsem více než šest tisíc vitrektomií, z nichž zhruba 10% bylo indikováno z důvodu opacitates corporis vitreai. Komplikace bývají procentuálně okolo 2-5%. Pokud se zákrok provádí u jinak zdravého jedince v relativně mladém věku, tak je riziko komplikací pod 2%.
Nejčastější komplikací po PPV pro zákalky je pooperační kolísání nitroočního tlaku (většinou se dočasně zvýší) - tak 70 % ze všech komplikací, endoftalmitidy jsou velmi vzácné a vyskytují hlavně při nedodržení pokynů léčby, amoce a hemoftalmus cca 1% ze všech komplikací, katarakta jako reakce organismu na operaci se vyskytne zhruba jako 5% ze všech komplikací a zbytek tvoří conjunktivitidy a syndrom suchého oka.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

Naše internetové projekty a obchody:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
---------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
Pro pana Kordu...

Jakou používáte technologii bezstehovou / se stehy? Indukujete při operaci PVD? Používáte sklerální indentaci pro zjišťování těsnosti incizií?

Používáte generální či lokální anestezii?

Setkal jste se po operacích s AVD, jak jej řešíte?

Reakce na Tonda655

gustav  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 2 odpovědí
tak jsem po poslední sadě vyšetření a diagnostikovali mi RS, všem komu rychle zákalky narůstají, doporučuji MR vyšetření, aby se to začalo co nejrychleji řešit.
pepa84  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Vidím před očima pořád zrnění jako u televize u které není signál. Je to nepříjemné hlavně když se dívám na bílou zeď nebo jinou velkou plochu. Nevíte co by to mohlo být? Sklivcové zákalky jsou pře body před očima a ne zrnění. Díky za odpověd. A mám ještě u toho pořád unavené oči”
pepa84  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 3 odpovědí
Ještě se zeptám. Je u vás možné vyléčit syndrom Visual snow? Nebo si s tím lékaři nevědí rady nebo to dokonce ignorují?
MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.  |  Premium member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 111 odpovědí
  • 45 Likes
Dobrý den,
máte pravdu, tento obraz není typický pro sklivcové zákalky, patrně se jedná o tzv. funkční příčinu, spočívající v nestejnoměrném prokrvení sítnice např. při bloku krční páteře nebo jednoduše sklon k periferním vazospazmům-zúžením koncových vyživujících cév. Doporučuji každopádně oční vyšetření, ale v návaznosti na něm i neurologické.
Jako první pomoc můžete zkusit podpůrný preparát obsahující Gingko biloba.
S pozdravem

Reakce na MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.

pepa84  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 3 odpovědí
Díky za odpověd. Jsem ještě objednaný na paerimetr tak pak snad uvidím co a jak. Ten preparát zkusím zatím mám Jodit draselný

Reakce na pepa84

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
visual snow syndrom rozhodně neignorujeme, protože se hledá primární příčina. Ta může mít původ neurologický, infekční, oční nebo být způsoben blokací krční páteře. V některých případech je bohužel původ idiopatický. Pokud je odhalena léčitelná příčina je možné zmírnění až eliminace obtíží.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX

Reakce na prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji

prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
Pro Dr. Kordu,

jakou technologii používáte - bezstehovou? 20/23/25g? Jaký druh anestezie používáte GA nebo lokální - pokud lokální jakou? Jak je zajištěna fixace oka během operace - vyžadujete spolupráci pacienta během operace? Jak testujete těsnost incizií? Používáte bezstehovou indentaci pro zjištění těsnosti incizií? Používáte ji pro odstranění sklivce v periferiích oka? Indukujete PVD během operace? Pro vizualizaci sklivce používáte kenalog nebo obdobný roztok? Světlo jaké - externí zdroj? Co se týče bezpečnosti po operaci - používáte intraokulární plyn nebo vzduch na závěr vitrektomie, jako prevenci hypotonie? Případně pro jistotu pressure patch a shield?

Setkal jste se po operacích pro opacity s následným AVD? Jak jej řešíte?

Reakce na prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Pane Petře V.,
chápu, že jste měl po zákroku komplikace a Váš zájem je o to hlubší, ale tento server není od toho, aby se lékaři zpovídali ze své činnosti. Pokud máte konkrétní dotaz ke svému stavu, tak se ptejte. Otázky, které pokládáte se vždy řeší s ohledem na individuální stav jedince. Obecně mohu odpovědět pouze na - používáme lokální anestezii.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda dokážete při vyšetření vizualizovat sklivec a sítnici (jaké možnosti máte), a zda abych si to mohl odnést třeba na falshi nebo uložit někam do cloudu/sharu....

Díky za info
Premium Clinic s.r.o. - Oční centrum Teplice  |  Basic member  |  Teplice
  • 35 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den vyšetření OCT a jeho záznam běžně přeposíláme pacientům na jejich emailové adresy. Pro pacienty kteří navštěvují více očních center je vodítkem rozvoje onemocnění.

MUDr. Peter Mojžiš, Ph.D., FEBO
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
Pomocí OCT dokážete vizualizovat i sklivec? Jaké máte OCT zařízení, ( dokážete i 3D model viz : https://www.youtube.com/watch?v=5GIGiTIZA8E )


Dokážete nahrát i takovéto video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YcHK9X0jZFY
(tuším, že je to laser scanning ophthalmoscop...? )
Premium Clinic s.r.o. - Oční centrum Teplice  |  Basic member  |  Teplice
  • 35 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,

sklivec bohužel nelze OCT vizualizovat. Na naší klinice disponujeme přístrojem OCT 4000 od firmy Carl Zeiss, který je chopen zobrazit sítnici a zrakový nerv i v 3D, jak je vidět na přiloženém videu.

S pozdravem

MUDr. Peter Mojžiš, Ph.D., FEBO
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
A OCT lze vykázat na pojišťovnu, takže je pro pacienta jakoby zdarma?
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den pane Petře,
vzhledem k tomu, co jste již podle své předchozí komunikace zde na serveru z očního hlediska absolvoval, tak se domnívám, že optická koherentní tomografie Vám byla provedena. Takže i předpokládám, že již víte, že OCT je nadstandardní vyšetření a zdravotní pojišťovna ho nehradí.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
No ono se to s roky mění... Co bylo včera standardem je dnes zastaralá metoda... Osobně tedy nechápu, co je na OCT nadstandardního ... jaké je tedy standardní vyšetření RPE proplácené pojišťovnou?
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
To je pohled pojišťoven, ne lékařů. Prosím odlišujte to. Proto pro odůvodnění nadstandardu OCT kontaktujte nejlépe zdravotní pojišťovnu. Základním hrazeným vyšetřením je oftalmoskopický pohled lékařem...přímá či nepřímá oftalmoskopie, a při vyšetření sítnice ještě využití funduskamery (snímky, FAG). Funkci sítnice je dále možné testovat pomocí ERG. A celkové zrakové funkce perimetrem a VEPy.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
OK, zkusím se jich na to zeptat... ale co brání tomu, udělat OCT a vykázat ho pojišťovně jako oftalmoskopický pohled lékařem, přímou či nepřímou oftalmoskopii a funduskameru?
ZIRIS Oční centrum, s. r. o.  |  Basic member  |  Vsetín
  • 4 odpovědí
Vážený pane!
Jde o klasický podvod .OCT není hrazeno pojištovnou a basta.
Jde o placenou službu!!za současné politické situace.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 561 odpovědí
  • 27 Likes
Pane Petře,
to je zkrátka podvod! Stejně jako lékaři se musíte smířit se současnou situací.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
maria  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 2 odpovědí
je možne odstranit rychle narustajici sklivcove zakalky v zornim poli , při malej retinoschisse v dolni polovine oka. děkuji.
prosím_smazat_tento_profil_a_jeho_příspěvky_děkuji  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 27 odpovědí
Nevim zda Vam nekdo odpovi, ale dejte si pozor, at nedopadnete hur nez nyni jste. Napriklad diletantsky provedenou vitrektomii mi amater Dr Fišer z LEXUMU pri operaci zakalku zrak poskodil :(
maria  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 2 odpovědí
Petře prosím vas mohl byste mi napsat něco vic o vitrektomii , vážne oni uvažuji . Zakalky mi pořad přibivaji a k tomu mam ješte visual snow.mockrat děkuji napište mi prosim na pukacovamaria@seznam.cz

Související recenze a zkušenosti

alzaj 12.10.2016
Spokojený/á

Léčba vlhké formy VPMD. Lékaři i sestry jsou velmi vstřícní, odborně na výši a ochotni vše potřebné vysvětlit. Pomohli mi zajistit jinde léčbu netypické vlhké formy VPMD. Jsem velmi spokojena, Docházím stále na kontroly ... Více 

1 Like  
Doktor ve Vašem okolí