bolesti a návštěva lékaře

bolesti a návštěva lékaře

Smazaný uživatel
Smazaný uživatel  |  návštěvník
na zaklade prava na vymaz jsme tento prispevek odstranili.
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, pokud to trvá tak krátkou dobu a nemáte jiné potíže, není návštěva lékaře nutná, vyčkejte několik dnů, bolest může sama ustoupit. Pokud se to bude opakovat nebo se stav zhorší, doporučuji vyšetření.
Tužil Roman  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den.Je mi 16 let a bolí mě kolena.Hraju fotbal a běhám závodně.Vím že je to s toho, ale byl bych rád kdyby jste mi pomohli jak to mám vyřešit aby mě to tak nebolelo.Když hraju první půli a pak jdem hrát druhou tak se skoro ani nerozběhnu, když kopnu do míče hrozná bolest. Pak je to chvilí dobrý a pak když běžím tak zase bolest a když jako brzdím tak to je fakt hrozný :(.Byl bych rád za pomoct.
ORP Centrum  |  Basic member  |  Praha
  • 53 odpovědí
  • 2 Likes
Dobry den, bez osobniho vysetreni se tezko radi. Pokud jste nemel zadny uraz kolen, zda se nejpravdepodobnejsi pricinou pretizeni mezi ceskou a stehen. kosti. To lze korigovat fyzioterapii, protetikou i operacne - zalezi na objelk. nalezu.
Hezky den.
MUDr. František Picek, OPR CENTRUM, Praha Dejvice, tel.: XXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXXXXX
Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov  |  Basic member  |  Přerov
  • 102 odpovědí
  • 1 Like
po drátě Vám nelze seriozně poradit, prrtože existuje vícero důvodů, proč můžete mít potíže.
JS
gerzitka  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den mám podobný dotaz je mi 16 let, ale hraji závodně florbal. (cca. 3 měsíce) když jsem hrála florbal normálně- 5 let neměla jsem žádné potíže, ale jakmile jsem začala hrát florbalovou ligu( 2X týdně 4 hodiny běhání) začali mě bolet kolena... strašně mi v nich křupe.. Bolest je nejhorší, když sedím např. v autobuse... tak se dostaví strašná bolest. a mám pocit jakoby mi v něm bublalo... když nohu natáhnu tak mi v ní strašně křupne a je to zase v pohodě... jinak při běhu mi to nijak moc nebolí spíš při chúzi.. Bolest cítím kolem patelly...( po všech stranách) Nevím jestli mám jít k ortopedovi, protože na pohled to nejde poznat... tak aby si ještě nemysleli, že si vymíšlím... prosím poraďte. děkuji :)
stepan1212  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
dobry den, zacal jsem mit problem s kolenem. jednoho rana jsem se probudil a koleno opuchli,cerveny a nohou jsem nemohl skoro hybat. cca po 5ti dnech bolest pomalu odchazela ale koleno mam porad napuchnute jakoby zvetsena ceska- napuchnuta.. zasel sem k doktorovi ktery me udelal rengen a vse je pry ok nic neni praskle vsecko vypada v poradku ani zanet tam pry neni. uz je to asi dva mesice ale koleno porad vetsi nez to druhe obcas v nem rupe krupe bolest pouze kdyz klecim.. ziju uz par let v kalifornii tak mam navstevu doktora omezenou. nejsem si vedom ze bych se nekde boucnul nebo tak neco... dik za kazdou radu
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
tvá diagnóza je : Bursitis praepatellaris, tedy zánět tíhového váčku nad čéškou.
Odsátí (punkce)tíhového váčku je metodou volby léčby
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov  |  Basic member  |  Přerov
  • 102 odpovědí
  • 1 Like
otok kolena je většinou příznakem zánětu, může být z různých příčin, pokud není mechanicky podmíněný-úraz, prasklý meniskus, vazy..... lze poléčit klidem ,ledem, protizánětlivými léky- Brufen 3x400mg deně, Voltaren retard 1x100 mg denně. Pokud by to nepomáhalo nebo se vracelo, je třeba , aby se na to podíval a řešil ortoped.
Selucký
Martina17  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 17 let a už 3 tydny mě bolí levé koleno v leve horní časti, ale pouze při dotyku a když mám např. dlouho pokrčenou nohu a pak ji natáhnu, při chůzi mi to nijak nebrání. Chová se to jako modřina,ale začalo to po absolvování dlouhé cesty autem,kdy jsem nohu měla témeř celou dobu v jedné poloze a jakoby mi ztrnula. Nevím, jestli tomu mám nechat volný průběh nebo zajít raději k lekaři??
ORP Centrum  |  Basic member  |  Praha
  • 53 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, dlouhodobě vynucená poloha, na kterou Vaše koleno není zvyklé, může být příčinou úponových obtíží, které pravděpodobně odejdou pozvolna samy. V případě, že se tak cca do 3 týdenů nestane, bude vhodné navštívit orptopeda či rehabilitačního lékaře. S pozdravem MUDr. František Picek, ORP Centrum Praha Dejvice, tel.: XXXXXXXXX, XXXXXXXXXX
lenicka649  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
dobry den potrebovala bych poradit...obcas se mi stava ze me zacne na par dni bolet koleno a to nejvic pri sednuti a zvednuti se...vzdycky to bylo na par dni pri spatnem pohybu...ted to ale trva uz par dni a bolest stale trva,a i kolikrat kdyz lezim...je to strasne neprijemne jako by me nekdo do toho kolena rezal nahmatam i misto ve stredu kona nahore ale neni no nijak opuchle..tak nevim jestli to muze byt jen zmenou pozasi nebo i neco jineho...dekuji za radu lenka
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
jestliže koleno bolí navštivte odborného lékaře ortopéda. I z malé jiskřičky může být velký požár.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Eliška Janečková  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Dobry den,
je mi 26 let a nejaky cas mam problem s koleny.
Nejprv to bylo mirne, obcas zaboleni ale v posedni dobe se to zintenzivnilo.
Nejhorsi je to, kdyz delam drepy, udelam dva, mam pocit ze v kolene neco preskocilo a objevi se bolest, jako by me nekdo do vnitr kolene bodnul nozem( 2-3 krat tydne chodim na fitbox)
a to same se mi stava i pri pohybu a u obou kolen stridave. mam v umyslu navstivit ortopedii- bojim se, ze se to bude zhorsovat.
Muzu poprosit o radu?
dekuji
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
úmysl máte dobrý, realizujte jej...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Karla12  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, pomáhala jsem při stěhování a jelikož jsme nosili věci 4 patra do schodů, tak jsem svá kolena značně namáhala. Všechno bylo ok, ale jak jsem přišla domů a lehla jsem si, poté jsem skoro nemohla vstanout. Pravé koleno mě začalo tak bolet, že jsem na nohu nemohla skoro došlápnout. Trvá to již dva dny a nemůžu ani pořádně sejít schody. Bolí mě to na pravé straně na jednom místě, mám pocit jako by to byla kost. Je nutná návštěva lékaře, nebo stačí nějaká domácí medicína. Moc děkuji za radu.
Linda B.  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den,
znicehoz nic me zacalo bolet koleno pri doteku. Nekdy je vice citlive (treba i pri oblekani kalhot) nekdy mene, ale trva to uz temer 2 mesice. Pri pohybu nemam zadny problem, jedna se ciste jen o dotyk. Nevite, o co by se mohlo jednat? Predem dekuji Linda B.
anonym  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den. Asi před třemi dny mi při běhu "přeskočilo" v kolennímm kloubu(nejspíše moc tvrdý doskok), nebolelo to, byl to jen nepříjemný pocit. Poté jsem šla delší pěší trasu a večer mne začalo bolet koleno. do druhého dne lehce oteklo pod čéškou. Nemůžu plně narovnat nohu ani pokrčit. Při chůzi mne v koleni píchá- spíše k vnitřní straně stehna. Při pokrčení nohy cítím tah nad kolenem k vnější straně stehna. Nevím jestli to je přímo z toho běhu, protože se mi toto už dříve stalo-samovolně, ale do druhého dne otok zmizel. Proto mne zajímá Váš názor- zda-li to není popis nečeho pro Vás známého. Respektive jestli mám ještě vyčkat zda se koleno uklidní nebo navštívit lékaře. Děkuji za odpověď.
Zuzana  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
ráda bych se, prosím, zeptala, jestli k návštěvě ortopeda potřebuji nejprve nějaké doporučení od svého obvodního lékaře? Přítele dlouhodobě bolí levé koleno, hlavně v případě, když dlouho sedí a pak se má zvednout nebo při řízení automobilu. Bolest se stupňuje a situací, kdy si nevědomky začne koleno "masírovat" nebo "skuhrat" bolestí přibívá. Bohužel si hraje na silného chlapa a k lékaři ho jen tak nedonutím jít - někdy mám pocit, že kromě kolena má něco i s mozkem :-) Ráda bych s ním čirou náhodou až budeme ve městě zašla k ortopedovi, ale bojím se, že když není bolest akutní, hodně rychle nás odtamtud zase vyprovodí, pak už bych ho tam asi nedovlekla. Děkuji předem za odpověď.
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
jsou pracoviště, která doporučení prakt. lékaře vyžadují, některá ne. Jsou pracoviště, která berou všechny pacienty, jak příjdou, jsou pracoviště, která ošetřují jen objednané pacienty. Tedy soudím, že je vhodné se napřed telefonicky informovat, než ordinace objíždět.
prim. Moster, Revmacentrum