Zánět kyčle

Zánět kyčle

Radulka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
minulý týden mi byla sdělena coxitida levé kyčle. Bolestí trpím již déle cca 3 měsíce. Nyní mám dodržovat klidový režim, analgetika. Bolest je stále stejná, jak mám postupovat dále, na koho se obrátit? Je mi 40 let a ráda bych si normálně došla na nákup a vycházku delší než 300 metrů. Děkuji Vindušková R.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

záleží na tom, jakého původu zánět kyčle (tedy koxitida) je a jak byla diagnóza stanovena. Záněty kloubů mohou být funkční z přetížení(sterilní zánět), infekční (bakteriální, virové) nebo také autoimunitní. Podle toho se terapie odvíjí. Určitě doporučuji znovu konzultovat průběh a výsledky indikované terapie v Vaším lékařem.

Mgr. Gabriela Černá
Radulka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
tak to zatím nevím, pouze dle vyšetření: zvětšení kloubního pouzdra, synoviální klky, svědčí o probíhající nebo již proběhlé coxitidě.Jsem objednána k revmatologovi, dle krevních výsledků pozitivní na HLAB-27,
bolí mě nyní i ramenní klouby, stále se to na mě nějak stěhuje a jsem z toho docela nešťastná. Posune se to na revmatologii nějak dál, zjistí mi tam původ zánětů??? Děkuji Vindušková

Reakce na Radulka

GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

postup vyšetření je správný, určitě doporučuji navštívit revmatologa. Dle krevních výsledků i Vámi popisovaných obtíží by se mohlo jednat o revmatické onemocnění.

Mgr. Gabriela Černá
Simi  |  návštěvník  |  Praha
  • 3 odpovědí
Pokud bolest v oblasti kyčle přetrvává a je stanovena diagnóza - zánět kyčle po prodělané viróze, co je možné dělat, jak se chovat. Děkuji S.Šůsová

Reakce na Simi

• 3 odpovědí
Pokud bolest v oblasti kyčle přetrvává a je stanovena diagnóza - zánět kyčle po prodělané viróze, co je možné dělat, jak se chovat. Děkuji S.Š.

Reakce na Simi

• 3 odpovědí
zadávám dotaz
Kryocentrum - první pražské polárium  |  Basic member  |  Praha
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
zkuste celotělovou chladovou terapii(-130°C)-léčbu zánětu chladem v Kryocentru v Modřanech.
Štefan  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Přeji hezký den.Prosím o radu ohledně problému s kyčlí a páteří.
Je mi 41 a jsem už od 2/2011 na kortikoidní terapii (momentálně 10mg prednison a 100mg Azaprine denně.)pro autoimunitní onemocnění -pemphigus vulgaris. V říjnu 2011 mi začali bolesti levého kyčle a přetrvává to dodnes.K tomu se pak přidala ještě vyhřezlá plotýnka a píchavá bolest v levém koleni (ze strany).Od listopadu jsem navštívil (a dále navštěvuji) Neurologii,Internu,Reumatologii,Ortopedii, absolvoval jsem rentgeny a sono kolen,zad,kyčlí,byl jsem na Scintigrafii. Závěr : synovialitis coxae I.sin. (1.6.2012) Páteř-vyklenutí disku do 3mm kryto dorsální spondylozou (10.1.2012) Momentálně (po kontrole u Ortopéda) mám nařízený klidový režim a 1x Nimesil.Od neuroložky mám rehabilitaci.Prosím o radu popřípadě možnosti objednání k vyšetření .Nevím už co mám dělat.Přijde mi to,jako když to ve mně koluje od kloubu ke kloubu(nějaký zánět- teď 3 dny bolesti v pravém rameni),ale léčba zatím bez efektu. Děkuji za odpověď.Štefan
PEPA HO  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Hezký den,jsem po operaci druhého kyčle od listopadu loňského roku,teda půl rok,hraji tenis badminton aj,vše v pohodě,byljsem na rekreaci,pomáhal jsem nosit zavazadle seniorům do schodů a teď mám problém,nevím zda zánět či jiný problém,přes hýždě v místě kyčle až přes zadní stehení sval a lýtkový,mám takovou křeč,také když se ohýbám,děkuji za informaci v pátek jedu do thermálů,snad to pomůže,Pepa.