Píchání v kyčli

Píchání v kyčli

lucyxx93  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, před 3 dny jsem byla po dlouhé době běhat. Ke konci mě začalo píchat v pravé kyčli(domnívám se, že kyčli). Když chodím po bytě tak mě to moc nebolí, ale když musím ujít třeba 50 metrů, musím kulhat a na pravou nohu ani nemohu našlápnout. Není mi ani dvacet. Co může toto píchání a bolest znamenat?
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

pravděpodobnou příčinou je blokáda nebo svalový spasmus v oblasi páteře nebo dolních končetin vzniklé při námaze po delší době pauzy ve sportu, jak uvádíte. Může jít také o natažený sval nebo přetížení vazů. Při přetrvávání obtíží doporučuji navštívit ortopeda/rehabilitačního lékaře, který příčinu dovyšetří a případně odešle k fyzioterapeutovi.

Zdravím,
Mgr. Gabriela Černá
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Namohl jste si svaly kyčelního kloubum. Buď pomůže klid, strečink a uvolnění svalů kyčle nebo bude nutná třeba masáž, rehabilitacece nebo rázová vlna na svaly kyčle.
Zkuste 2týdny neběhat, dodržovat strečink a pokud nepřejde, tak běžte na ortopedii nebo rehabilitaci.
anonym  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den, je to asi týden co jsem byla běhat a prováděla větší sportovní aktivity přes víkend. Za dva dny na to mě začalo při chůzi po bytě rupat v levé kyčli při každém kroku. Dalo by se říct, že to lupání vystřeluje směrem k páteři. Nepociťuji žádnou bolest jen je to nepříjemné a cítím takové napětí. Byla jsem u lékaře tem ni řekl, že mám být v klidu a odpočívat ale nějak se to rupání nelepší. Je mi 20 let jsem zvykla sportovat sice ne v tak velkých dávkách ale dá se říct že jsem cvičívala pravidelně. Co může být příčina toho rupání?
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
lupání v kyčli kde přesně? při pohybu? při jakém?

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

• 3 odpovědí
v třísle, a lupe mi v ní když udělám krok dopředu při normální chůzi

Reakce na anonym

lucyxx93  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Mě tam křupne když levou nohu pokrčím a pak natáhnu. Nebolí mě to ale je to dost nepříjemné.

Reakce na lucyxx93

• 3 odpovědí
taky mi tam křupne když ji pokrčím a natáhnu a vlastně při každém kroku .. a přesně taky to nebolí ale je to dost nepříjemné
valentinik  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 17 let. Jezdím velmi často na sporotovním motocyklu, při větším náklon, kdy jde koleno na povrch cesty, se občas spustí neskutečné píchání v oblasti kyčle. Stejně tak se to děje, ikdyž mám rychlejší start a nohy nechám trochu za sebou..Bolest tak po 15 sekundách ihned přejde. Je to však velmi nepříjmné a chci se poradit, co to může znamenat?
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

příčin může být více: svalový spasmus, blokáda (oblast kyčle, beder, pánevního dna), neideální postavení kyčelních kloubů apod. Je třeba Vás vyšetřit na ortopedii, případně rehabilitaci.

Zdravím,
Mgr. Gabriela Černá
myska  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 10 odpovědí
  • 1 Like
Poprvé se mi to stalo asi před deseti lety a od té v různé intenzitě a frekvencích.Někdy třeba rok nic.Poslední měsíc je bolest každodenní,vždycky bolestívé píchnutí v kyčli při postavení na nohu a následně noha selže,jakoby neudržela váhu mého těla.(jsem velmi štíhlá).
Před třemi lety jsem byla na rentgenu a lékař neshledal žádné anomálnie,prý je to začínající artroza.Ani nevím,jestli mám jít k lékaři znovu,vždyť podle rentgenu tam nic není.Poradíte?Děkuji Vám.
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
není-li strukturální nález doporučuji nechat se vyšetřit rehabilitačním lékařem a/nebo fyzioterapeutem, může jít o funkční poruchu, problém s tím, jakým způsobem se hýbete.

Přeji brzké uzdravení

Mgr. Martin Svitek, rhb geri
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
DObrý den,
můžete mít problém s úponem vazů nebo svalů kyčelního kloubu a pak je na RTG vše v pořádku, ale bolesti můžou být jako u artrozy. Určitě RHB lékař, sportovní lékař, ortoped nebo fyzioterapeut by se v problematice měl orientovat a pomoci Vám.
Pěkný den V.Kovalovský
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
co bylo před 3 lety nemusí platit pro dnešek. Na RTG před 3 lety se nemůžete spolehnout, situace s kyčelními kloubu může být zcela jiná. Nové RTG vyšetření a ortopedické zhodnocení je podmínkou zjištění Vašeho aktuálního zdravotního stavu.
prim. Moster, Revmacentrum
Tom97  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den
Včera jsem byl na tréningu a asi jsem špatně vytočil nohu a kopl do míče,ucítil jsem křupnutí okolo kyčle.Zkoušel jsem to rozběhat ale nešlo to bolest se pořád stupnovala.Nevíte co by to mohlo být?
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
také spíše předpokládám, že jde o natažení svalstva v oblasti třísla. Doporučuji velmi jemné protahování svalstva v oblasti třísel. Při protahování nedotahujte sval do bolesti, ale pouze tam kam Vás bez výrazné bolesti pustí. Pokud by jste šel přes bolest, tak se sval bude automaticky bránit a ještě více ho přetížíte. Pokud budou bolesti déle přetrvávat, či pokud se bude objevovat brnění nebo mrtvění v oblasti kyčle či stehna doporučuji navštívit lékaře.
Příjemný den!
Mgr. Kateřina Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Dobrý den,
pokud myslíte kyčlí tříslo, pak půjde pravděpodobně o natažení svalů adduktorů. Pokud luplo v zádech, pak možností více.
5 dnů klid od zátěže, strečink a uvidíte , jak to bude vypadat.