Astigmatismus laserem

Astigmatismus laserem

anjeela  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
S přítelem bychom chtěli jít na laserovou operaci očí. Teda hlavně on, já se operace bojím, ale možná se přidám, až uvidím jeho dobrý výsledek :-). On má +5 a +6,5 dioptrií a já mám -7 a -7 dioptrií a astigmatismus 2. Brýle mi nevyhovují, nosím čočky, ale bohužel v nich nevidím úplně ostře :-( Nevím, jestli ta laserová operace dovede dobře kromě dalekozrakosti nebo krátkozrakosti odstranit úplně i astigmatismus....? Ještě prosím o informaci, jak dlouho trvá rekonvalescence a jestli se musí operovat každé oko zvlášť nebo je to lepší najednou. Děkuji pěkně za odpověď, hezký den! :-)
Oční klinika NeoVize Brno  |  Basic member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
Určitě je lepší operovat laserm obě oči najednou. Pokud půjdete na operaci femtosekundovým laserem typu NeoLASIK je rekonvalesncence velmi rychlá. Téměř všichni pacienti jsou po této metodě již večer v den zákroku schopni sledovat televizi a pracovat na počítači. Kancelářská práce je tak možná již od druhého dne, Jediné čeho je třeba se vyvarovat v prvních týdnech je úraz oči - nejezděte čtrnáct dní na kole, neperte se :-) a podobně.
Také zakazujeme 4 týdny koupání v bazénech a infekčních přírodních vodách. Mytí hlavy běžnou domácí čistou vodou není zakázáno.
Jinak vaše vada -7 i když je kombinována s atigmatismem má pokud použijete zákrok NeoLASIK téměř stoprocentní šanci na odstranění. Navíc v ceně zákroku je doživotní záruka - - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte v NeoVizi další zákrok zdarma
U vašeho přítele je situace trochu jíná. Má plusovou vadu a u +5 dioptrií výsledek asi bude na 0, u +6,5 je možné , že sůstane nějaká půlka nebo tříčtvrtka dioptrie - opět doporučuji výhradně zákrok femtosekunodvým laserem typu NeoLASIK -Tento zákrok je pro vadu vašeho přítele nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod.
Váš přítel také na rozdílů od vás musí počítat s obdobím cca 4 až 6 týdnů kdy bude vhodné do jeho očí po operaci kapat umělé slzy. Nicméně i on má téměř 100% šanci na vynikající vidění bez brýlí - nesrovantelně lepší než v současné době

Děkuji za dotaz a přeju at vám to oběma dobře dopadne

MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: XXXXXXXXXXX
tel: XXXXXXXXXXX
mobil: XXXXXXXXXXX
fax: XXXXXXXXXXX
e-mail: XXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXX
Martina  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý večer, o operaci očí přemýšlím dlouho, je mi 24 let a mám jak na pravém,tak na levém oku dioptrii +2,5 a k tomu astigmatismus (šilhání).Většinou slyším,že jsem na operaci stará,že se vada brzo vrátí,tak by mě zajímalo či je to pravda nebo mám šanci se brýlí zbavit. děkuji za odpověď a přeji pěkný den Martina
prof. MUDr. Pavel Rozsíval CSc., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Hradec Králové
  • 133 odpovědí
  • 6 Likes
Vážená paní,
dioptrická vada, kterou popisujete je dobře přístupná řešení pomoci excimerového laseru (astigmatismus je možno operovat také, ale nerovná se šilhání). 24 let - to rozhodně člověk není starý. Máte vynikající šanci se brýlí natrvalo zbavit. Pokud budete mít zájem o výkon v našem refrakčním centru, objednejte se prosím na tel. č. XXXXXXXXXXX.
S pozdravem
Oční klinika NeoVize Brno  |  Basic member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
operací plusové vady u lidí ve vašem věku často dojde i k dostranění šilhání. Ani případný astigmatismus není pro moderní femtosekundový laser problém.
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize

Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235
615 00 Brno-Židenice

Telefon: XXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXX
Mobil: XXXXXXXXXXX
Fax: XXXXXXXXXXX
E-mail: XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXX

prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 15 odpovědí
Dobrý večer paní Martino

Vaše oční potíže dioptrická vada a strabismus, vyžadují komplexní
a detailní vyšetření nejen před refrakční operací ale i strabologický rozbor. Až Nńa základě zhodnocení všech testů bych si dovolil Vám navrhnout optimální léčebný postup, který Vám trvale pomůže.
V případě, že Vaše diagnóza bude refrakční akomodativní esotropie,
pak lze laserovou operací odstranit úspěšně nejen dioptrickou vadu,
ale i šilhání. Váš věk je pro toto řešení ideální.
Pokud máte zájem, můžete se objednat telefonicky nebo e- mailem na osobní vyšetření a konzultaci u mne:
XXXXXXXXXXX (336), XXXXXXXXXXXXXXXXXX

S pozdravem

Prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA
přednosta oční kliniky LF MU a FN Brno
vedoucí laserového centra oční kliniky LF MU a FN Brno
předseda České společnosti dětské oftalmologie a strabologie ČLS JEP

Reakce na prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA

Martina  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý večer pane profesore,
Vaše odpověď mne zaujala,chci se zeptat operaci dioptrií a šilhaní musím podstoupit obě současně nebo mohu odstranit prvně šilhání a poté dioptrie? Kdybych podstupovala obě najednou v jaké cenové relaci se budeme pohybovat? děkuji Vám za váš čas odpovídat na mé otázky a přeji pěkný den Martina

Reakce na Martina

prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 15 odpovědí
Dobrý den paní Martino

děkuji Vám za mail. Je možné nejdříve odstranit šilhání, ale záleží na jeho typu, stejně tak i na hodnotě Vaší dioptrické vady. Musím Vás nejprve vyšetřit. Za operaci šilhání na naší klinice nic neplatíte, zákrok je hrazen ZP. Laserová korekce dioptrické vady ,
dle typu zákroku je rozmezí 10-13 tis. Kč.
Pokud máte zájem , můžete se objednat
telefonicky nebo e- mailem na osobní vyšetření a konzultaci u mne:
tel. + fax : XXXXXXXXXXX (336, 201), XXXXXXXXXXXXXXXXXX

S pozdravem

Prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA
přednosta oční kliniky LF MU a FN Brno
vedoucí laserového centra oční kliniky LF MU a FN Brno
předseda České společnosti dětské oftalmologie a strabologie ČLS JEP
Oční centrum - MUDr. Magda Rau  |  Basic member  |  Praha Cham
  • 6 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, operace je možná jak u krátkozrakosti, tak i u dalekozrakosti i astigmatismu, oči lze operovat najednou. Zcela konkrétní informace Vám můžeme poskytnout na informačních večerech, které Oční centrum Dr. Rau, pořádá. Informace získáte na tel. 777656513 nebo e-mailech:info@r-rau.cz, ocnicentrum@entrum.cz
Hezký den
Tomas75  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
rád bych se zeptal na procento úspěšnosti a možná rizika v případě laserové operace astigmatismu. (V mém případě cca 2,5 dioptrie na každém oku). Na internovených diskusích jsem se dočetl o vynikajících výsledcích v případě operace krátkozrakosti. V případě dalekozrakosti a zejména pak astigmatismu jsem však zaznamenal upozornění na řadu možných komplikací. Např. http://laser.pise.cz/124500-rizika-laserovych-operaci-oci.html
Děkuji předem za Vaši odpověď, Tomáš.
MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 111 odpovědí
  • 45 Likes
Dobrý den,
laserovým zákrokem naopak dosáhnete mnohem komfortnějšího vidění, jen nelze vyloučit,že ho nebude třeba provést opakovaně(na naší klinice samozřejmě zdarma)a že se opět nezhorší a nebude nutné po několika letech dolaserování vady(i to provádíme bezplatně).

S pozdravem
zuzana  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den. chtěla bych se zeptat kolik by stala operace jednoho oka když mám astigmatismus. dioptrie mam na levem oku -2,5 cylindr -2,0 a osa 120st a na pravem oku mam dioptrie -1,5 cylindr -3,5 a osa 30st
jde tahle vada odstranit? da se tahle vada zhorsit tak ze by clovek treba mel pak velke problemy se zrakem?doporucujete vadu odstranit co nejdrive?
moc dekuji za odpoved
prof. MUDr. Pavel Rozsíval CSc., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Hradec Králové
  • 133 odpovědí
  • 6 Likes
Vážená paní,
děkuji za dotaz. Operace astigmatismu je dobře možná, je to standardní zákrok, který se provádí současně s korekcí krátkozrakosti. Cena operace závisí na typu operace (PRK - povrchová metoda, nebo LASIK - uvnitř rohovky). Současná korekce astigmatismu cenu operace nemění. S ohledem na uváděné dioptrie jste dobrý kandidát na úplné odstranění vady. Pokud Vám brýle vadí pak je čas na operaci. Můžete se objednat v našem refrakčním centru pokud budete mít o výkon zájem, tel. je XXXXXXXXXXX.
S pozdravem
beruška  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den.
Trpím astigmatismem už do svých 4let,nosila jsem brýle ale nepomohlo to.Pravé oko se sice vyrovnalo,ale levé pořád ujíždí.Na pravé oko vidím dobře a na levém mám 2,5 dioptrii.Nyní je mi 24let a na postiženém oku se mi trochu zhoršil zrak.Chtěla bych se zeptat jestli by šla tato vada odstranit laserem?Musí se opreovat obě oči naráz?Je nutné operovat i zdravé oko?Je možné že by se astigmatismus časem vrátil?
Mockrát děkuji za odpověď.
prof. MUDr. Pavel Rozsíval CSc., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Hradec Králové
  • 133 odpovědí
  • 6 Likes
Vážená paní,
astigmatismus je možné laserem odstranit. Pokud máte refrakční vadu jen na jednom oku, pak postačí operovat jedno oko. Před operací bude potřeba zhodnotit stav vašich zrakových funkcí nejenom s ohledem na dioptrie, ale také na postavení oka - samotná korekce refrakční vady nemusí zajistit správné postavení očí. Astigmatismus se po operaci laserem nevrací.
S pozdravem
MUDr. Kristina Vodičková Ph.D., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 26 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
astigmatismus lze řešit několikerým způsobem, pokud navíc šilháte, je řešení postupné. Metody léčby astigmatismu jsou různé, od laseru, přes relaxační nářezy rohovky až po nitrooční čočky.
Je vhodné, abyste se objednala na vyšetření, konkrétní hodnoty jsou totiž nezbytné.
Pokud laserujeme, zpravidla operujeme obě oči jeden den, u nitroočních čoček jsou oči na operaci po týdnu.
Ptáte se na možný návrat vady - je to velmi individuální, zálěží na výši a typu astigmatismu a způsobu zvolené léčby.

Objednejte se k vyšetření na naší kliniku, rádi Vám pomůžeme,
S pozdravem,
MUDr. Kristina Vodičková, Ph.D.
Oční klinika Neovize
Brno




Reakce na MUDr. Kristina Vodičková Ph.D., FEBO

ok07
ok07  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
mohu se zeptat jak úspěšná může být operace laser při mých očních potížích. L +1,5 DP=5.0,
P +1,0 DP=4,0

Děkuji moc...

Reakce na ok07

ok07
ok07  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 2 odpovědí
DP byla myšlena hodnota u cylindru

Reakce na ok07

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 565 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,

laserový zákrok je technicky proveditelný. Ale kvůli OL, kde je astigmatismus vysoký, by bylo vhodnější volit nitrooční fakickou čočku. Laserové odstranění takto vysokého astigmatismu, ještě v kombinaci s hypermetropií, by s sebou velmi pravděpodobně přineslo mnoho negativních jevů - výrazné haló efekty a oslňování. Samozřejmě pro přesnější informace je nutné vyšetření.


Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
Marie  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mi doporučíte operaci při mé oční vadě spojené s astigmatismem: Pravé oko -5.0 Cylindr osa -1.0 Dp 180 a Levé oko: -8.0 Cylindr osa - 2.50 a Dp 150. Mohu si nechat operovat obě oči najednou? Děkuji
Marie  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Ještě bych jen dodala, že nemám ustálenou oční vadu (je mi 31 let). Tj. za poslední 2 roky se mi navýšily mínusové dioptrie o 1,5 a 2 dioptrie. Tak bych chtěla doporučení, zda s operací počkat, až se vada ustálí nebo to není potřeba.

Reakce na Marie

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 565 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
operaci lze doporučit až po kompletním oftalmologickém vyšetření. Protože takováto progrese dioptrické vady ve věku 31 let je neobvyklá a je třeba vyloučit patologické stavy, zejména rohovky. Pokud bude vyšetření v pořádku, je možno vadu odtranit. Spíše než k laserovému zákroku, bych se přiklonil k implantaci nitrooční fakické čočky ICL. U implantací nitroočních čoček se operuje po jednom oku s odstupem jen pár dnů. Pokud budete mít zájem o konzultaci, můžete se objednat na tel. XXXXXXXXXXX.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
MUDr. Kristina Vodičková Ph.D., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 26 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
dříve než Vám někdo udělá operaci, jistě ho bude zajímat, proč v 31 letech Vám takto narůstají dioptrie. Pokud bude komplexním vyšetřením vyloučeno onemocnění rohovky, lze uvažovat o operaci.
Vada na L oku je dosti velká, spíše než laser bych Vám doporučila implantaci tzv. fakické nitrooční čočky - samozřejmě do obou očí.
Objednejte se na vyšetření na naší kliniku, rádi Vám poradíme.
S pozdravem,
MUDr. Kristina Vodičková, Ph.D.
Oční klinika Neovize
Niki  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
je mi 24 let a chtěla bych se zeptat, zda mi doporučujete operaci očí, popř. kolik by to stálo. Mé hodnoty jsou:
Pravé oko: +2,25 (sph. dptr)
Levé oko: +2,0(sph. dptr), =0,5(cylindr), osa 40°
Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 565 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
pokud nebude během předoperačního vyšetření prokázána nějaká kontraindikace (anomálie rohovky, příliš plochá rohovka,..) jste vhodným kandidátem na laserový zákrok. Ceny se různí dle kliniky a zvoleného typu laserového zákroku - od 17.000 do 30.000 Kč za oko. Doporučuji Vám objednat se Vámi vybranou kliniku na vyšetření, kde se dozvíte o výhodách jednotlivých typů zákroků a lékař Vám na základě výsledků i doporučí, co by bylo pro Vás nejvhodnější.


V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

jiri  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, nejdřív uvedu moje parametry PO Dioptrie -3.25 Cyl. -1.5 osa 10 st., LO Dioptrie -3.5 Cyl. -3.25 osa 170. Mám tedy krátkozrakost spojenou s vyšším astigmatismem. Jak velký problém představuje vysoký astigmatismus u laserové operace ? Bývají takové operace úspěšné? (Někde jsem četl, že operace u dalekozrakosti spojená s vyšším astigmatismem je cesta do pekel). Děkuji za odpovědi
MUDr. Renata Matějková  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 7 odpovědí
Dobrý den Niki,
na naší klinice bychom pravděpodobně volili laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto dva zákroky jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod.
Který z těchto dvou zákroků by byl pro Vás pro vás vhodnější lze říci až po důkladném vstupním vyšetření vašich očí. Cena zákroku je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Pokud budete mít zájem, můžete se objednat na tel. čísle XXXXXXXXX
Zdravím
MUDr.Renata Matějková
Oční klinika NeoVize
Filip  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
je mi 21 let v mládi jsem byl hospitalizován kvůli tupozrakosti(v dnesni době se mi zdá že čím dál tím více spolehám na pravé oko), zajimalo by mě jaký typ operace bych mohl podstoupit(jestli by byla nutná implantace nitroočních fakických čoček), zda by tato operace vydržela a ppř. cena, brýle mám do dálky P: +2 dioptrie +3.5 cyl. ax 180, L: +2.5 diptrie +4 cyl. ax 180 (o 4 roky dřive P: +2 dioptrie +2.5 cyl. ax 80, L: +1 dioptrie +4 cyl. ax 90).
Děkuji za odpověď.
Helena  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
moje oční vada, laicky řečeno, astigmatismus s vysokým plusovým cylindrem a dalekozrakost. 19.7.2012 jsem absolvovala vyšetření na oční klinice. Laserová operace mi byla doporučena (laser 6D Diamant Lasik ODS). Moje oční lékařka mě ale od operace odrazuje, že je velké riziko neúspěšného zákroku a vada by se pak třeba nedala dorovnat ani brýlemi. Komfort vidění po operaci by mohl být nízký (dvojité vidění, zšednutí, pocit neostrého vidění, i když podle přístrojového měření by vše odpovídalo bezproblémovému stavu.
Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti jiných, již odoperovaných pacientů s podobnou vadou a lékařů na jejich odborný názor.
Předem děkuji za všechny reakce
(údaje z cyklopplegie:SF=+4,75/+4,50 , CYL=-4,25/-4,00 , AX=5/175, VIS=1/1)
(přístrojové vyšetření: SF=-0,25/-0,25, CYL=+4,25/+4,00, AX=95/86, K1=39,75/40,00, K2=44,25/44,20, AX=92/88, NT=17,5/20, ZOR=7/7
Miras  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
prosím vás mám dotaz, mám na levém oku -2,15 a na pravém oku -1,75 a 0,75 astigmatismus s osou 80 (nevím co to znamená...)

chci se vás zeptat, jestli je možné toto v budoucnu operovat laserem, je mi teď 16, ale až mi bude kolem 20 let tak bych to zkusil...
chtěl bych zase vidět bez brejlí, děkuji za odpověď :)).

Související recenze a zkušenosti

Související zákroky

Doktor ve Vašem okolí