Dobry den mam jiz 25let altrozu v kotniku a lekar mi navrhuje zpevneni kotniku operačni metodou.Trpim velkymi bolestmi a zajimalo by me zda tento vykon mi od nich pomuže? moc děkuji za odpoved Jana
Dobrý večer
1/2 roku trpím bolesti kyčle způsobené artrozou 3 stupně. Neúnosné je vystřelování bolesti do celé nohy. Rentgén potvrdil artrozu kyčle, kolena i páteř jsou relativně v pořádku. Slyšela jsem o bioléčbě z pomocí kmenových buněk.
Má s tím někdo zkušenosti? Tuto léčbu zvažuji, ale moc o ní nevím.
Údajně není hrazena zdrav.pojišťovnou a náklady se pohybuji okolo 35 tisíc.
Děkuji za odpověď. Eva.
Arthrotické postižení 3 stupně znamená již pokročilé změny struktury kosti, kloubní štěrbiny, chrupavky a z toho plynoucí pohybové omezení v kyčelním kloubua na okolních svalech. Tyto změny samozřejmě neovlivní ani terapie kmenovými buňkami.
Zdravím,
Podívejte se na webové stránky : XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
Ostatní rady od kolegů, kteří s touto léčbou nemají žádné zkušenosti a nemají dost informaci o této léčbě a jsou i mimo obor, nepovažuji za seriózní.
prim. Moster,Revmacentrum
Dobry den určitě vše prostuduji ale lekař mi doporučil zakrok Dezu což je uplne pry zpevněni kotniku a po te už nebudu mít bolesti,altrozu mam již 25let 4 stupen a bolesti jsou ukrutne prosim o Vaš nazor s pozdravem Jana
Bc. Václav Kovalovský | Basic member | České Budějovice
99 odpovědí
1 Like
DObrý den, pokud Vám lékař doporučuje dézu, tak ta by měla bolesti odstranit, ovšem za cenu znehybnění kotníku. Postupem času nějaké bolesti vzniknou ze špatné chuze a zátěže končetiny v klenbě, koleni nebo pánvi, s tím je třeba počítat.
Osobně si myslím, že pokud je poškození kloubu značné a bolesti neúnosné, tak je déza v kotníku asi jediné řešení. Po zkušenostech pacientů po různých placených léčbách, včetně krevní léčby aplikované do kloubu, si myslím že výsledky nejsou takové, jak se prezentuje. Nejspíš byste po čase na dézu jít musela stejně.
Pěkný den a mnoho zdaru Bc. Kovalovský - Dobrá rehabilitace, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Dobry den moc Vám děkuji za odpověd potěšilo me že už nebudu mít ty ukrutné bolesti a budu se moci a hlavně vice pohybovat mohla bych Vás jěště požadat o takove jako shrnuti pruběhu operace a pak pooperační léčbu předem moc děkuji s pozdravem Jana