Bolest kyčle po velké zátěži

Bolest kyčle po velké zátěži

Kateřina  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
asi tak před dvěma měsíci mi při chůzi náhle něco zapraskalo v kyčli až se mi podlomila noha a následovala mírná bolest. Nyní jsem kyčel vystavila větší zátěži (dva dny celodenní chůze) a druhé den mě chytly obrovské bolesti. Nemůžu stát, sedět, chodit a pod prášky na bolest můžu ležet. Mám dojem, že mám i malý otok. Víte co by to mohlo být? (je mi pouze 22 let, takže si myslím, že na takové potíže jsem celkem mladá) Nevím jestli s tím nemůže souviset revmatická artróza, kterou trpí můj otec. Děkuji za odpověď
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
Vaše potíže jsou signálem k vyšetření ortopédem a k RTG vyšetření. Odkládáním vyšetření můžete si ohrozit zdraví.
prim. Moster, Revmacentrum
Kateřina  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den, dnes jsem byla u lekáře na ortopedii a na rentgenu a pan doktor mi řekl, že to je normální, že věkem se mi opotřebovává chrupavka a že bolest byla způsobena pouze nadměrnou zátěží. Doporučil mi ledovat a příště si mám vzít paralen či ibalgin.

Reakce na Kateřina

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
pokud na RTG nebylo nic zjištěno upřímně pochybuji, že by ve Vašem věku se již opotřebovávala chrupavka.
Zkuste pár dní kyčle odlehčit, protizánětlivá léčba ibalginem 2x400 mg je vhodná. Pokud potíže neustoupí nebo se budou opakovat je vhodné kontrolní vyšetření, možná u jiného pana doktora.
prim. Moster, Revmacentrum
MUDr. Kateřina Šochová, Rehabilitační centrum Šenov  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Šenov
  • 38 odpovědí
  • 9 Likes
Dobrý den, zkuste si najít kvalitní rehabilitaci. Bolesti budou pravděpodobně vycházet z okolí kyčelního kloubu (svaly, úpony apod.) nebo se může jednat i o přenesenou bolest z oblasti křížokyčel. kloubu či zad.
Přeji krásný den, s pozdravem MUDr. K. Šochová.
Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o.  |  Basic member  |  Dobřichovice
  • 29 odpovědí
Dobrý den, také se přikláním k návštěvě u fyzioterapeuta, který vyšetří i měkké tkáně, můžete se obrátit i na naše zařízení.
S pozdravem Mgr. Renata Léblová, fyzioterapeut
anonym  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den, je mě 46 let a už delší dobu zhruba asi dva roky mě pobolívá kyčelní kloub u levé nohy vždycky jsem to řešila nějakou léčbou co se týká leků při větší bolesti beru apo diclofenak 100. lekářka na neurologii mě napsala obstřiky do SY kanálků ale nepomáhá to když jsem v klidu je to v celku dobré ale jakmile více chodím nebo dělám něco v předklonu je to hrozná bolest a pak nohu témeř necítím jako by mě do ní lil něco žhavého. už od dětství trpím onemocněním páteře mám odvápnění celé páteře ( Sheurmannova onemocnění). je možné že by to bylo tím co dělám v práci?. Pracuji u soustruhu a denně vlastně stojím na nohou někdy až 12 hodin a to pak vystřeluje z bederní páteře to toho kyčle. už si nevím rady co dělat. taky mám nemoc krční míchy nějaké dispanzní ložiska ale vzhledem k tomu že jsem odmítla lumbálku tak se neví co to je. taky z toho důvodu mě byla zamítnuta před 4. roky i žádost o částečný důchod. můj ošetřující lékař mě řekl ža s takovou diagnozou jakou mám můžu dělat tak nejvíce denně 4 hodiny a to dvě hodiny sedět a dvě hodiny stát. prosím můžete mě poradit co se s tím dá dělat? všude mám napsáno že se mám vyvarovat jednostranném pohybu ale bohužel při mé práci to jinak nejde a to se potom cítím jako stažená v nějakém krunýři. Na víc v současné době se k tomu přidaly i psychické problémy a bylo mě řečeno že je to všechno od nervů .ale i když jsem v pohodě je to stejné.Objednala jsem se na vyšetření na ortopedii ale můj obvodní lékař mě řekl že to je stejně vše od páteře. za poslední 4 roky jsem neměla ani žádné RTG vyšetření. moc děkuji Sklenářová