Bolest kyčle po tanci

Bolest kyčle po tanci

Hanka  |  návštěvník
Dobrý den,
je mi 22 let a věnuji se latinsko-americkým tancům, pouze rekreačně (2 - 3 hod týdně). Tyto tance jsou charakteristické velkými pohyby pánví a přibližně před třemi měsíci mě po jednom tréninku začala pobolívat kyčel. Bolest je to jen mírná, v běžném životě mi prakticky nepřekáží, ale trochu problém mám právě při tanci a při sportu. Je pravděpodobné, že bolest sama časem odezní? Pomohla by nějaká mast? Děkuji za odpověď
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
potíže mohou být od banálních příčin až pro první příznaky vážnějších onemocnění. Pro klid Vaší duše se nechte raději vyšetřit na ortopedii.
prim. Moster, Revmacentrum
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Mohlo by se jednat také o příznak svalové dysbalance v oblasti pánve nebo jinde v pohybovém aparátu. Doporučuji vyšetření rehabilitačním lékařem nebo fyzioterapeutem.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, doporučila bych Vám kineziologický rozbor u fyzioterapeuta, který odhalí,zda Vaše obtíže jsou způsobnéné dysbalancí v oblasti hlubokého stabilizačního systému s funkčním řetězením obtíží nebo jen v oblasti pánve a kyčelního kloubu. Rozhodně Vám doporučuji kompenzační cvičení (dle kineziologického rozboru) a proti bolesti pomůže i rázová vlna, která umožňuje rychlejší hojení přetížených měkkých tkání.

Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX