Ostrá křeč v kyčli

Ostrá křeč v kyčli

xxx  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
Dobrý den,
je mi 21 let a mám oficiálně diagnostikovanou revmatickou artritidu už přes 2 roky (bolesti začly o mnoho dříve). Momentálně jsem s léčbou (Methrotrexatem) na dobré cestě, tudíž bez bolestí postižených kloubů a v blízké době mi bude pí. doktorka Methrotrexat vysazovat. Jediná bolest, která mě teď trápí je bolest kyčlí, která se občas objevuje pouze při milovaní, kdy mám nohy od sebe. Je to chvilková křeč, která mě akutně nutí natáhnout ihned nohu. Pokud jí nestihnu natáhnout v čas, bolí mě kyčel den nebo dva potom. Chtěla jsem se zeptat, zda je to způsobéné RA nebo je možný i jiný problém.
Děkuji.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, pravděpodně ano, krajní poloha kyčelního kloubu může vyvolat křeč svalu nebo kloubu či jeho pouzdra a pak můžete vnímat bolest i den, dva. Pokud jste jinak skoro bez problému, možná by Vám mohl pomoci laser na kyčel, který má dobré hojivé účinky. Je to asi jediná terapie, která by to mohla zmírnit.
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Pokud jde o bolest v boku a hýždi , jde o křeč rotátorů kyčle. Pokud bolí tříslo, může jít o křeč přítahovačů nebo ohybačů kyčle. Vůbec to nemusí souviset s RA. Pravidelný stretching uvedených svalů vám pomůže zcela jistě.
smutna  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
dobry den
mam dotaz už par dni v noci a přes den dostavam křeče do litek, rukou a dva dny co mě trapi nejvic křeč kyčle a ta trva až pomali hodinu kroutim se bolesti,pak mam chvili klit a jak něco dělam tak po chvilce zase to začne a pokažde to trva necelou hodinu,je to k nevydrženi,začala jsem brat hořčik a prašky na cevy . prosim o radu a pomoc