Ulomený zub po vrtání

Ulomený zub po vrtání

baruk  |  návštěvník
Dobry den,

byla jsem pred par tydny u zubarky,kde mi zjistila mezizubni kaz v petce vpravo dole. Kaz byl uz rozsahlejsi,tak musela pani doktorka odvrtat i plombu, kterou jsem v zubu mela. Zub vrtani nevydrzel a praskl na vnitrni strane od vrchu az k dasni. Doktorka nijak situaci nekomentovala, rekla, ze potrebuji cisteni kanalku a dala bilou docasnou vlozku. Doma jsem zub kontrolovala v zrcadle a videla jsem, ze je praskly. Za 2 tydny jsem sla do ordinace znovu, kde mi docasnou vlozku vyvrtala, zkontrolovala zub a vlozila vlozku novou. Vcera jsem jedla a nestastnou nahodou se mi praskla cast zubu ulomila uplne az v dasni. Zub mam ze tricvte cely, jen je v nem dira po vrtani a chybi ulomena cast.Jaky je v tomto pripade postup? Děkuji za odpoved.
MUDr. Jitka Scheeová  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Opava
  • 23 odpovědí
  • 5 Likes
Provést perfektní endodontické ošetření zbylého kořene zubu,případně upravit dáseň kolem zubu tzv. gingivectomií-buď laserem,či VF,proudem. A po zhojení přímou,či nepřímou metodou zhotvit kořenovou inlay a po jejím nacementování do kořene přeléčeného zubu vše detailně otisknout a poslat do laboratoře ke zhotovení metalokeramické,či celokovové korunky. Záleží již na Vašich finančních možnostech a prioritách. Držím palce a zdravím za Zubní laser s.r.o. MUDr. Scheová Jitka Opava

Zlomený zub - Související videa