Špatné vidění na blízko po operaci krátkozrakosti

Špatné vidění na blízko po operaci krátkozrakosti

Liliya  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Před týdnem jsem podstoupila operaci Relex Smile krátkozrakost - 4,5diopt., bohužel dodnes vidím hodně špatně na blízko, a před operací jsem viděla super. Teď mám problém číst. Má někdo zkušenost, že to trvá tak dlouho? Prý mám vydržet, ale už se hrozně bojím a navíc mám stále problémy se zaostřováním.
Děkuji za odpověď
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 529 odpovědí
  • 37 Likes
Dobrý den, pokud jste před laserovou operací sundávala brýle na čtení, tak je Váš zaostřovací systém oka velmi ochablý. Bez brýlí jste totiž nemusela na blízko ostřit a teď, když už není dioptrická vada přítomna, musíte vynakládat správné akomodační úsilí do blízka. Předpokládám, že je Vám do 32 let a tak sval během 1-2 měsíců rozcvičíte.
Pokud jste toto nedělala, tak je možné, že je přítomný zbytkový astigmatismus a tam je třeba počkat, zda se nesrovná s hojením. kdyby se to nestalo, tak by bylo třeba to nejdříve po 3 měsících dokorigovat.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika
Liliya  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobry den,dekuji moc za odpoved.Je mi 36 let,nosila jsem leta kontaktni cocky, vecer po sundani na doma bryle.Vidim trochu lepe ale nemam ostrosti, jakmile mrknu okem tak se to rozmaze.Mam problem se zaostrovanim, videni rozmazane jako by pred ocima byla nejaka zaclonka ktera vadi k nakouknuti do dalky.Kdyz v ocich mam slzy po zivnuti tak to videni mam krasne ostre a vidim perfektne do dalky,ale jen na chvilku. Po operaci jsem 14 dnu.Myslite ze si to casem upravi a nemam plasit? Dekuji moc za odpoved )  P.S. a jeste jedna vec,pismenka na billboardech jakoby kazde odrazelo stin smerem dolu.Spravi se to?

Reakce na Liliya

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 529 odpovědí
  • 37 Likes
Dobrý den, po doplnění informací je zřejmě, že je problém rozhodně v slzném filmu. Pokud tak neděláte, tak aplikujte umělé slzy 5x denně a stav se tak do měsíce upraví. Stín směrem dolů může být také od slzného filmu nebo právě zmíněný astigmatismus, ale dokud se nestabilizuje slzný film, tak to nelze řešit, protože nevíme jakou mírou se na tom stíny tyto dvě složky podílí.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí