Bolest kyčle při artróze

Bolest kyčle při artróze

Tomas  |  návštěvník  |  Praha
  • 8 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
při návštěvě ortopeda,zjistil tento následující:po RTG LS,pravostranná skoliosa bederní,nápadnější ventr osteofyty L3 a L4 snížení a chondrosa L5 S1.Coxartrosis utr gr II B.Lumbosacralgia vert. LS sy 1.dx
Spondylosis L3-L4 Osteochondrosis L5 S1.
Doporučil mi chůzi a cvičení.Jaké? A předepsal lék na bolest,který vůbec neučinkuje a navíc nelze kombinovat s jinými léky.Xeforapid 8mg.Chodím a trpím dále.Je mi 74 let a turistika byla mým koníčkem.
Děkuji
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
doporučuji Vám docházet na fyzioterapii či rehabilitaci, kde posílíte Váš korzet a tím se sníží bolesti. Chůze je vhodná, ale doporučuji při turistice správně využívat severské hole, které pro Vás budou nejen ulehčením v chůzi, ale zároveň se podílejí na posílení svalového korzetu. Velmi prospěšné pro páteř a kyčelní klouby je také plavání, ale spíše v poloze na znak či kraul. Co se týče artrozy druhého stupně, ke zmírnění bolestí se také často používá rázová vlna, která pomáhá právě při artrózách I. a II. stupně. Více se o rázové vlně dočtete na našich webových stránkách na odkazu: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Příjemný den!
Mgr. Katka Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
marsi  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 14 odpovědí
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu. Už pár dní mě bolí pravý kyčelní kloub. Jsem v poměrně velké sportovní zátěži. Kyčel mě začala bolet jen při tréninku či zápase, pak když jsem přestala bolest ustoupila. Teď,ale bolí i v klidu a budí mě to ze spaní. Nemůžu sedět na ničem tvrdém a v občasných intervalech mi bolest vystřeluje do kolene. Při delším sezení mi dělá problém se rozejít a hlavně vstát. Když si sednu a chci si dát nohu přes nohu,tak to bolí. Bolí to i při rotaci,když se snažím nohu vytočit do tureckého sedu. Nevím čím by to mohlo být. Nikdy mě to nepostihlo. Děkuji za radu - věk 18let

Reakce na marsi

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
bolet v oblasti kyčle může být i z jiné příčiny než z oblasti kloubu. Nejčastěji jde o úponovou bolest v oblasti velkého chocholíku při úponu hýžďových svalů. Laik těžko rozezná příčinu bolestí v oblasti kyčle. Nechte se odborně vyšetřit na ortopedii, kde se zjistí příčina Vašich potíží.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 8 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
byl jsem na vyšetření u ortopeda,který nepotvrdil doměnky praktického lékaře,že jde o bolest způsobenou kyčlí.Potvrdil to i RTG,kde stav mých kyčlí je popsán celkem uspokojivě,jak potvrdil ortoped.
Proto mne poslal na RTG kyčlí.Jeho vyjádření bylo,že mám vychýlenou páteř doprava a nějaké výrustky a snížený 5 tý obratel,který zřejmě tlačí na nerv a tím způsobuje bolest.
Doporučil chůzi s treakingovými holemi-což už dlouho dělám.Cvičení na uvolnění bederní páteře,což jsem začal.Proti bolesti nepůsobí žádné předepsané léky,ať už švýcarské nebo rakouské.Nejvíc mi myslím vyhovuje Acylpirin.
Dnes jsem si dal turistickou vycházku,pouhých asi 7km.Přál bych vám mne vidět.Od prvního do posledního km.jsem sotva lezl!Nepomáhalo nic!Ani mazání ani švýcarský lék proti bolesti ani masírování!Jsem rád,že jsem konečně doma.Zítra asi nevytáhnu paty.
Příjemný večer a sobě bezbolestnou noc.

Reakce na Tomas

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
1. Prostý snímek kyčle nemusí v každém případě vysvětlit realitu na kyčlích, pokud nález RTG nesedí s vašimi potížemi ,je vhodné doplnit alespoň NMR.
2. Potíže s pateří k prvnímu posouzení u ortopeda- OK, nicméně je tam dle všeho spoluúčast neurologických a funkčních změn, ty k posouzení a navržení postupu potřebují vás vyšetřit neurologicky, což může znamenat další věci .... třeba emg... a postup by měl navrhnout nebo posoudit REH pracovník...
Nehažte flintu do žita.

Reakce na marsi

Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
DObrý den,
úponová bolest na kyčelním kloubu bývá velmi častá příčina bolesti ve Vašem věku. Ortoped by to jistě měl poznat a poradit Vám, co se s tím dá dělat.
TO co popisujete za bolesti je uplně obvyklé pro svalový problém kyčle, který imituje jakoby poškození kyčle a bolesti do nohy

Reakce na marsi

MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Dobrý den, co myslíte bolestí kyčle. Pokud převažují bolesti v oblasti třísla, předního stehna , může jít o bolesti kyčle. Pokud vás bolí kříž, přes hýždi a sedací hrbol do zevního stehna, půjde spíše o bolesti způsobené problémem ve svalech ( rotátorech ).

Reakce na MUDr. Tomáš Vilhelm

• 8 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
díky za odpověď.
Mne bolí někdy až nesnesitelně,přední část nohy od kyčelního kloubu až do nártu.
Podle vyjádření ortopeda se asi jedná o skřípnutý nerv od pokleslého obratle L5.
Také,když se snažím cvičit,tak při předklonu,cítím úlevu.Naopak se mi podařilo nějak zaklonit a v tom okamžiku od bederní páteře?vystřelila bolest až do nártu.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

doporučila bych Vám navštívit fyzioterapeuta a konzultovat vhodná cvičení a pohybovou aktivitu. Je důležité, aby cvičení bylo cílené na Vaše konkrétní potíže a pomohlo Vám uvolnit/posílit "správné" svaly. Nález degenerativních změn na rentgenu je ve Vašem věku běžný, vhodnou pohybovou aktivitou a režimem ale můžete subjektivní potíže výrazně eliminovat.

Mgr. Gabriela Černá
kvetulinka36  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
Dobrý den chci se zeptat,léčím se s bolestmi kyčlí.Stalo se mi že jsem v práci normálně pracovala a domů jsem nemohla dojít pro prudkou bolest v kyčli.Moje lékařka mi nasadila injekce Dolmina,které zabraly jen částečně,ted užívám Doreta 2x denně,Dorsiflex 2xdenně a Aescin teva 2x denně.Na nálezu z rentgenu byla počínající artroza a nález na plotýnkách a páteři,ale na operaci prý to není.Lékařka mi chce neschopnost ukončit,že se s tím nedá víc dělat.I přes léčbu mě klouby stále pobolívají.Děkuji
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím
bolest v kyčli má celou řadu příčin, nejlépe se svěřit odbornému lékaři na ortopedii.Nasazenou léčbu nepovažuji za nejvhodnější, protože neobsahuje žádný z protizánětlivých léků. Tedy neřeší příčinu, ale jen příznaky.
prim. Moster, Revmacentrum
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
léčba bolestí kyčle a příp. artrózy pouze léky podle mne málo - pouze zmírňují následky a konkrétně denní užívání Dorsiflexu (myorelaxancium) Vašim zádům spíše uškodí než, aby pomohlo. Doporučuji rehabilitačního lékaře nebo fyzioterapeuta, aby se začalo pracovat na příčině. Nejen, aby se tlumily následky léky.

Reakce na Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek

kvetulinka36  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
Dobrý den děkuji Vám za odpovědi.Dnes jsem navštívila ortopeda,předepsal mi Aulin 2x denně,Mydocalm 2x denně a zvýšil dávku Aescin na 3x denně.Kontrola po vánocích a pak určí další postup.

Reakce na kvetulinka36

Karel Štěpánek  |  Basic member  | 
  • 32 odpovědí
  • 1 Like

Dobrý den.
Víte co zkuste si přečíst knížku Dr.Hnízdila: Jak vyrobit pacienta.
Snažím se upazornit na to, že některé věci mohou být jinak, a obtíže
mohou být odstraněny jinou cestou.
Stálé zdraví Karel Stěpánek
Karel Štěpánek  |  Basic member  | 
  • 32 odpovědí
  • 1 Like

Dobrý den.
Zajímavá zjištění při bolesti kyčlí i kolen z přední strany
jsou z reflexní terapie. Odstranění potíží se dá touto cestou
pomocí souvislostí s jinýmí částmi těla.
Karel Štěpánek reflexní terapie.
Radegast  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
prosil bych požádat o radu. Přes 2 roky mě bolí pravá pata, většinou při sportu nebo hned po. Mírné bolesti byli i v oblasti kyčle. Zkusil jsem i nárazovou tlakovou vlnu, ale ta pomohla jen krátkodobě. Když jsem došel potřetí z bolesti paty, zmínil jsem se i okyčli. RTG zjistil 2.stupeň artrozy a pod 5-obratlem spadlou plotýnku. Kterou mi naštěstí místní léčitel vrátil zpět. Kdybych neměl problémy s patou, ani bych nezjistil artrozu kyčle.Jen bolest mi jde spíše do oblasti hýždí a někdy přechází do celého vnějšího stehna.Jsem aktivní sportovec (fotbal-závodně, tenis-rekreačně apod.), ale se vším bych nechtěl skončit. Můžete mi prosím někoho doporučit? Prozatím chodím na rehabilitaci (laser na patu+celkové cvičení).Koupil jsem si Kamzík a byl mi doporučen ArtroStop.Operaci beru jako poslední možnost a nejdříve za pár let. mnohokrát děkuji - 37 let
Radegast  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
prosil bych požádat o radu. Přes 2 roky mě bolí levá pata, většinou při sportu nebo hned po. Mírné bolesti byli i v oblasti kyčle. Zkusil jsem i nárazovou tlakovou vlnu (2x á 5 cyklů), ale ty pomohla jen krátkodobě. Navíc to není nejlevnější. Když jsem došel potřetí z bolesti paty, zmínil jsem se i bolesti v oblasti kyčle. RTG zjistil 2.stupeň artrozy a pod 5-obratlem spadlou plotýnku. Kterou mi naštěstí místní léčitel vrátil zpět. Kdybych neměl problémy s patou, ani bych nezjistil artrozu kyčle. Jen bolest mi jde spíše do oblasti hýždí a někdy přechází do celého vnějšího stehna.Jsem aktivní sportovec (fotbal-závodně, tenis-rekreačně apod.), ale se vším bych nechtěl skončit. Můžete mi prosím někoho doporučit, popř. nějakou sportovní léčbu? Prozatím chodím na rehabilitaci (laser na patu+celkové cvičení).Koupil jsem si Kamzík a byl mi doporučen ArtroStop. Operaci beru jako poslední možnost a nejdříve za pár let. mnohokrát děkuji - 37 let
  • 8 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,zdravím Zlín.Tam jsem se narodil před 75lety.
Měl jsem velké bolesti od vyhřezlé ploténky v bederní páteři.
To zjistili až po CT a Magnetické rezonanci.Veškeré prášky a injekce proti bolesti mi nepomohly.Pomohli mi až ve FN Motol.Kapačky a já jsem objevil,že mi teď po rehabilitaci pomáhá CELADIN a sem tam obstřik.Trvalo to 4 měs.Cvičím a bolest je pryč.
Tomas
Jana  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den již asi 14 dní mě vystřeluje silná bolest do levého kyčelního kloubu.Tato bolest se jeví jak v klidu tak i v při chůzi a nebo když sedím a mám vstanout a udělat krok.U lékaře mi řekli,že to je jenom nemožené,že je mi 45 let ,tak nemůžu mít žádné takové potíže.Prosím o radu Děkuji