Dobrý den, už přes 1 rok mám problémy s tenisovým loktem. Během půl roku jsem dostala 3 obstřiky po kterých přišla úleva, ale asi po 3 měsících potíže přišly znovu.Už od února chodím na rehabilitace (mg,rebox,elektroléčka,ult ,mas. a cv.) vše bez výsledku už mě i paní doktorka s neurologie poslala na vyšetření nervů a svalů, ale bylo vše v pořádku. Jak ruku přetížím (jsem švadlena) tak jsou potíže znovu. Respektive mě loket neustále bolí bez přestání od února.Chtěla jsem se zeptat jestli by v mém případě měla operace význam a já měla konečně už klid. Děkuji za Vaši odpověď Jitka
Zdravím,
pokud je dg. správná, za pokus o vyléčení tenisového lokte bez operace ještě stojí zato postoupit léčbu rázovou vlnou. XXXXXXXXXXXXXXXXX
Při adekvátním použití rázové vlny při správně určené diagnóze není třeba přistupovat k operační léčbě.
prim. Moster, Revmacentrum / Centrum léčby rázovou vlnou
Problém tenisového lokte je ten, že příčina není v lokti samotném , ale ve svalech , které se do oblasti loketních výběžků upínají ( jde o trojhlavý sval, anconeus, zvedače ruky a prstů ) navíc do oblasti lokte vystřelují bolesti například ze svalů okolo lopatky.
Před jakýmkoliv operačním zákrokem je nezbytně nutné provést cílené vyšetření všech uvedených svalových skupin na přítomnost tzv. spoušťových bodů ( trigger points ) . Tyto změny je pak nutné odstranit . Velmi účinná je u nás prakticky neznámá metoda dry needlingu. Info na XXXXXXXXXXXXXXXXXX. Metodu provádím na svém pracovišti já nebo Vám mohu doporučit kolegu Dr. Spodenejka na poliklinice Viniční Brno.
Ahoj jsem velice spokojen .Měl jsem problém s kyčlí o oštěpařský loket . Rok asi 2003?Od té doby bez problému. Škoda že ho v Krnově nemáme(Davida Kalvodu)
Delší dobu mi pobolíval loket na pravé ruce, až se rozvinul zánět. Díky lokální kryoterapii a protahování se mi podařilo zcela zbavit bolesti - mráz léčí.