Jak řešit katastrofický stav chrupu?
Dobrý den, mám celoživotní problém se svými zuby. Budu upřímný, od malička jsem nebyl vedený k zubní higieně a teď na to pár let doplácím. Je mi teprve 23 let a mé zuby se mi rozpadají. Své zubařky jsem se od malička bál, asi před rokem jsem zubařku změnil a má nová je lepší. Bývalá zubařka mi tvrdila, že to mám dědičné a po utrpení a bolestech jsem k ní asi v 16 letech přestal chodit. A zuby bolely a rozpadaly se dál. Bolesti jsem snášel pravidelně a halvně dlouhodobě třeba až půl roku než bolest uticla. Jídlo mám omezené díky citlivosti a nedostatkem zdravých stoliček. V této době jen přihlížím na to jak se mi zuby rozpadají, začal sem si asi před rokem pravidelně zuby čistit - zuby se nadále drolí. Nekteré zuby nemám, někde mám jen kořeny přes které dásně přerůstají a z 95% mám na každém zubu kaz. Když svůj stav zubů shrnu - katastrofa jako po výbuchu. Delší dobu sním o krásném bílém usměvu, ale s mými zuby se spíše stydím otevírat pusu ve společnosti. Proto prosím Vás o radu.. Dočetl jsem se o inplantátech, ale buďme upřímní - kdo z nás si může dovolit tuhle "parádu" za skoro 300 tisíc? Já teda ne. Další možností byla protéza. Ale v mém věku mi protéza připadá.. Zachránit a léčit zuby? Časové náročné a bolestné. Dokonalostí mé představy by bylo usnout a následně probudit se s novými zuby.. Jak se toho dá dosáhnout,když na implantáty normální člověk nedosáhne? Děkuju za odpověď/reakci či pomoc..